Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 -

Κόσμος



Μεγάλη η ζήτηση για τη Διώρυγα του Παναμά και αύξηση των τελών μετά τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει εκρηκτική άνοδο στη ζήτηση για τη μεταφορά κρίσιμων φορτίων μέσω της Διώρυγας του Παναμά, με αποτέλεσμα ένα πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) να καταβάλει έως και 4 εκατ. δολάρια (3,68 εκατ. ευρώ) προκειμένου να παρακάμψει τη λίστα αναμονής, η οποία μπορεί να φθάσει τις πέντε ημέρες.



ΗΠΑ - Νέα Υόρκη: Διασώστες προσπαθούν να κατεβάζουν αρκουδάκι που ανέβηκε σε δέντρο στο Όλμπανι. Βίντεο

Βίντεο έχει καταγράψει ένα μαύρο αρκουδάκι το οποίο ανέβηκε σε δέντρο σε γειτονιά του Όλμπανι της Νέας Υόρκης, και δεν έλεγε να κατέβει!

Το νεαρό ζώο ανέβηκε στο δέντρο περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα), φτάνοντας σε ύψος λίγο χαμηλότερο από παρακείμενη διώροφη κατοικία.



Εσθονία: Πολιτικός γίνεται viral για το ιδιαίτερο μαλλί του. Βίντεο

Μετά τον Τούρκο πολιτικό Ορχάν Αβτζί που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πλούσιο… μουστάκι του, σειρά πήρε ο Εσθονός Ράιν Έπλερ για το ιδιαίτερο μαλλί του το οποίο αρκετοί παρομοιάζουν με… Playmobil.



Μαρκ Ρούτε: «Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί την Τουρκία»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε ότι η Συμμαχία «θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί την Τουρκία».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην χώρα, η Τουρκία -μέλος του ΝΑΤΟ- δέχτηκε επίθεση από ιρανικούς πυραύλους τον περασμένο μήνα



Ρωσία: Τμήμα πολυκατοικίας κατέρρευσε στη Σιζράν μετά από ουκρανική επίθεση με drone

Τμήμα πολυκατοικίας κατέρρευσε στη ρωσική πόλη Σιζράν, στον ποταμό Βόλγα, μετά από ουκρανική επίθεση με drone, δήλωσε την Τετάρτη ο τοπικός κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Φεντορίστσεφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.



Κεντρική Διοίκηση ΗΠΑ (CENTCOM): «Ανανεωνόμαστε και ετοιμαζόμαστε αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας». Βίντεο

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), που συντονίζει τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη σύγκρουση με το Ιράν, προχώρησε σε ανάρτηση στα social media, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται «σε ετοιμότητα», καθώς η ένταση στην περιοχή παραμένει αυξημένη.