Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στο Πακιστάν – Έπεσε σε φαράγγι του ποταμού Ινδού

Σε τουλάχιστον 20 ανέρχονται οι άνθρωποι οι οποίοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα σήμερα στο βόρειο Πακιστάν, όταν το λεωφορείο τους έπεσε σε φαράγγι του ποταμού Ινδού, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Ραβαλπίντι, κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, και το Γκιλγκίτ.



Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν σε όλον τον κόσμο τον Απρίλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω της ανόδου της τιμής του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των σιτηρών, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα τρόφιμα και τη γεωργία (FAO).



Τουρκία: Ο υπουργός Εμπορίου επιβεβαίωσε ότι αναστέλλονται οι συναλλαγές με το Ισραήλ

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, οι εμπορικές συναλλαγές της Τουρκίας με το Ισραήλ αναστέλλονται έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα, καθώς και η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.



Συνεχίζεται το χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Συνεχίζεται η αναταραχή στα μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια, καθώς η αστυνομία απομακρύνει με τη βία διαδηλωτές που τάσσονται κατά της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα και υπέρ των Παλαιστηνίων. Χθες, σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα στο UCLA, όπου οι αστυνομικοί ήρθαν σε σύγκρουση με εκατοντάδες διαδηλωτές, διαλύοντας τους πρόχειρους καταυλισμούς που είχαν στήσει.



Οι ΗΠΑ φοβούνται πως η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων στον πλανήτη

Οι ΗΠΑ εκδήλωσαν τους προβληματισμούς τους για την πιθανότητα μεγάλα πυρηνικά οπλοστάσια του πλανήτη να τεθούν υπό τον έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι Αμερικανοί ζητούν από Ρωσία και Κίνα, «να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να δεσμευτούν ότι δεν θα αφήσουν στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) την απόφαση για πυρηνική επίθεση».



Χάος στα αμερικάνικα πανεπιστήμια: Η αστυνομία απομακρύνει με τη βία διαδηλωτές – Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Η αμερικάνικη αστυνομία απομάκρυνε βίαια χθες Πέμπτη εκατοντάδες διαδηλωτές από πολλά πανεπιστήμια, διαλύοντας παράλληλα διάφορους καταυλισμούς που είχαν στηθεί, μεταξύ αυτών και στο UCLA της Καλιφόρνια.

Χάος στα αμερικάνικα πανεπιστήμια: Η αστυνομία απομακρύνει με τη βία διαδηλωτές – Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες