Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κόσμος



Νέα μαζική επίθεση της Ρωσίας εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού τομέα – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν «σοβαρές» ζημιές σε τρεις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στην Ουκρανία τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές κατηγορώντας τη Μόσχα για «βάρβαρες» επιθέσεις εναντίον του ενεργειακού δικτύου.



Τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα : Εννέα συλλήψεις για την επίθεση με τους 143 νεκρούς

Οι αρχές του Τατζικιστάν προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις για το μακελειό στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα με τους 143 νεκρούς.



Στρατηγικοί βομβαρδισμοί των Ρώσων σε όλη την ουκρανική επικράτεια

Σε σφοδρούς στρατηγικούς βομβαρδισμούς προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας με  όλη τη δύναμη του υπερσύγχρονου οπλοστασίου τους που περιλαμβάνει και τους περίφημους υπερηχητικούς  πυραύλους, που είναι πρακτικά σχεδόν αδύνάτο να αναχαιτιστούν από οποιοδήποτε σύστημα αεράμυνας.



Ο Τ. Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την πρώτη επίσκεψη του τούρκου προέδρου στον Λευκό Οίκο στη διάρκεια της προεδρίας Μπάιντεν.



Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων λέει ότι η χώρα χρειάζεται λιγότερα στρατεύματα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις

Ο ουκρανικός στρατός θα χρειαστεί να επιστρατεύσει λιγότερους ανθρώπους σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.



Παιδικό βιβλίο της Τζιλ Μπάιντεν με πρωταγωνίστρια τη γάτα του Λευκού Οίκου

H Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν (Jill Biden) έγραψε ένα νέο παιδικό βιβλίο με ηρωίδα τη γάτα του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για το βιβλίο «Willow the White House Cat» το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster Children's Publishing.