Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



το φοιτητικό κίνημα υποστήριξης κατά του πολέμου στη Γάζα στις ΗΠΑ

Πάνω από  200 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο σε τρία αμερικανικά πανεπιστήμια, οταν  η αστυνομία εκκένωσε τους καταυλισμόυς που είχαν στήσει.



Κένυα: Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία εξαιτίας των πλημμυρών

Αναβολή του ανοίγματος των σχολείων για μια εβδομάδα, εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων  ανακοίνωσαν  σήμερα οι αρχές στην Κένυα .

Οι καταρρακτώδης βροχές  που  οφείλονται στο κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, έχουν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα της ανατολικής Αφρικής, όπου τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Μάρτιο.



Διπλωματική διαμάχη Βρετανίας -Ιρλανδιας με επίκεντρο τους παράτυπους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο

Διπλωματική διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας μετά την προειδοποίηση της κυβέρνησης του Ρισι Σουνακ ότι θα απορριφθεί κάθε προσπάθεια της Δημοκρατίας να επιστρέψει αιτούντες άσυλο στη Βρετανία.



Ο πρόεδρος της Αργεντινής δήλωσε πως δεν θα κλείσει δημόσια πανεπιστήμια

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι διαβεβαίωσε χθες Κυριακή πως δεν έχει καμία πρόθεση να κλείσει δημόσια πανεπιστήμια, πέντε ημέρες μετά τη μεγαλύτερη διαδήλωση εναντίον της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησής του, στην οποία συμμετείχαν κάπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι - κυρίως φοιτητές και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.



Η World Central Kitchen θα αρχίσει ξανά διανομή γευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας

Η οργάνωση αρωγής World Central Kitchen (WCK) ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως θα ξαναρχίσει τη δράση της στη Λωρίδα της Γάζας, τέσσερις εβδομάδες μετά τον θάνατο επτά μελών του προσωπικού της σε αεροπορικό βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού.



Ισραήλ: Δημόσια διελκυστίνδα υπουργών για την κατάπαυση του πυρός

Δυο μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης εξέφρασαν δημόσια χθες Κυριακή τις χαώδεις διαφωνίες τους για την ενδεχόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς, για την οποία έχουν εντατικοποιηθεί οι έμμεσες διαπραγματεύσεις, με τη μεσολάβηση κυρίως της Αιγύπτου, ασκώντας πίεση προς διαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.