Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025 -

Κόσμος



Πέντε δείκτες που δίνουν στις πόλεις τον χαρακτηρισμό «βιώσιμες» – Η περίπτωση της Αθήνας

Τι σημαίνει όταν λέμε βιώσιμες πόλεις; Σύμφωνα με τον Δείκτη Βιωσιμότητας Πόλεων του Economist, χρειάζονται υψηλές βαθμολογίες σε κάποιες βασικές παροχές ή συνθήκες, που κάνουν τη ζωή των κατοίκων τους καλύτερη.

Αυτές είναι η σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, το περιβάλλον, η εκπαίδευση και οι υποδομές. Αυτονόητα χαρακτηριστικά, αλλά δεν υπάρχουν παντού.



Πύρινος εφιάλτης στην Κύπρο: Δύο νεκροί και δεκάδες σπίτια στις φλόγες – Εκκενώθηκαν τουλάχιστον τέσσερα χωριά

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς τεράστια πυρκαγιά μαίνεται από την Τετάρτη στην Κύπρο, καταστρέφοντας οικισμούς και απειλώντας κοινότητες, εν μέσω ακραίου καύσωνα.



Ισραήλ: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Νετανιάχου απέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ό,τι μεταδίδει η Jerusalem Post.



Βρετανία: Υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία, για την προμήθεια των 40 Eurofighter

Η Τουρκία και η Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία που θα επιτρέψει στην Άγκυρα να γίνει χρήστης των μαχητικών Eurofighter Typhoon, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς την εξασφάλιση της προμήθειας των αεροσκαφών, για τα οποία η Άγκυρα διαπραγματεύεται εδώ και χρόνια.



Η Coca-Cola θα κυκλοφορήσει με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, μετά από παρέμβαση Τραμπ. Φωτογραφία

Η Coca-Cola, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αναψυκτικών παγκοσμίως, ανακοίνωση την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μία νέα έκδοση της κλασικής Coca-Cola, η οποία θα περιέχει ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, επιβεβαιώνοντας ένα σχέδιο που είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.



Οι ρωσικές δυνάμεις, έπληξαν το κτήριο της πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στο Κίεβο. Φωτογραφίες

Η ρωσική πυραυλική επιδρομή της Κυριακής, έπληξε πολλά κτήρια στο Κίεβο, μεταξύ των οποίων και την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνονται τα σφοδρά πλήγματα στο κτήριο, αλλά και στην περιοχή γύρω από αυτό.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα που βρίσκονταν εντός του κτηρίου.