Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι προσπάθησαν να θεραπεύσουν τον καρκίνο – Τι αποκαλύπτει κρανίο 4.000 ετών

Αρχαία αιγυπτιακά ιατρικά κείμενα αποκαλύπτουν ότι οι θεραπευτές της εποχής ήταν εξοικειωμένοι με τον καρκίνο, παρόλο που θεωρείται ασθένεια της σύγχρονης εποχής.

Πρωτοποριακά στοιχεία από ένα κρανίο ηλικίας 4.000 ετών αποκαλύπτουν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γιατροί μπορεί να προσπάθησαν να θεραπεύσουν τον καρκίνο μέσω χειρουργικής επέμβασης.



Πολωνία: Επιτρέπουμε στην Ουκρανία να πλήξει ρωσικό έδαφος με τα όπλα μας

Ο Πολωνός υφυπουργός Άμυνας Τσεζάρι Τόμτσικ δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία είναι ελεύθερη να χρησιμοποιήσει κατά βούληση τα όπλα που της παρέχει η Βαρσοβία και κάλεσε τις άλλες δυτικές χώρες να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση των όπλων που προσφέρουν στο Κίεβο.



Ο Μπλίνκεν ταξιδεύει στην Ανατολική Ευρώπη εν μέσω ρωσικής προέλασης στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται σήμερα να φθάσει στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, το Κισινάου, τον πρώτο σταθμό της σύντομης ευρωπαϊκής περιοδείας του στη διάρκεια της οποίας θα επιχειρήσει να παγιώσει τη στήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία σε συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ και σε γειτονικές τους χώρες.



«Βράζει» η Ινδία: Θερμοκρασία – ρεκόρ 52,3 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε στο Νέο Δελχί

Θερμοκρασία ρεκόρ 52,3 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε σήμερα, στο Νέο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας, όπου οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους για λειψυδρία.

Αυτή η θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο προάστιο Μουνγκεσπούρ του Νέου Δελχί, από την μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, που έκανε λόγο για «ισχυρά κύματα ζέστης».



Οι φυλακισμένοι των ουκρανικών φυλακών αρνούνται να καταταχθούν και να πολεμήσουν

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει  για την επικείμενη στρατολόγηση από τους Ουκρανούς, των φυλακισμένων, ώστε να υπηρετήσουν στον πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων με την προοπτική να απελευθερωθούν στη συνέχεια, πως στην πλειοψηφία τους αρνούνται να καταταχθούν.



Δυστύχημα Singapore Airlines: Σε ραγδαία πτώση του ύψους του αεροσκάφους οφείλεται ο τραυματισμός των επιβαινόντων

Το προκαταρκτικό πόρισμα της έρευνας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα για την πτήση της Singapore Airlines, η οποία την περασμένη εβδομάδα έπεσε σε σφοδρές αναταράξεις, έδειξε ότι μια ραγδαία αλλαγή στη βαρυτική δύναμη και μια πτώση από ύψος 54 μέτρων προκάλεσαν τραυματισμούς.