Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων σε πολλές χώρες της Ευρώπης

Με καταλήψεις και αποκλεισμό χώρων πανεπιστημίων κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών στην Ευρώπη.

Στο Παρίσι η αστυνομία επενέβη εκ νέου χθες Τρίτη 7/5 μπροστά από τη σχολή Πολιτικών Επιστημών (Science Po) στο Παρίσι για να διαλύσει φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις.



Δέσμευση της Ρωσίας: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τερματιστεί σε δύο εβδομάδες εάν η Δύση σταματήσει να παρέχει στήριξη»

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη πως η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί σε μόλις δύο εβδομάδες εάν η Δύση σταματήσει να παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο, απηχώντας τα σχόλια του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.



Άγνωστος χτύπησε γερουσιαστή του Βερολίνου – Ανησυχία για τις αυξανόμενες επιθέσεις σε πολιτικούς

Η γερουσιαστής Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της πόλης Φραντσίσκα Γκίφαϊ έγινε το τελευταίο θύμα σε μια σειρά από επιθέσεις εναντίον Γερμανών πολιτικών όταν ένας άνδρας την χτύπησε από πίσω με ένα βαρύ αντικείμενο μέσα σε τοπική βιβλοθήκη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.



Η Λιθουανία ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία

Η Λιθουανία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται την πρωθυπουργό Ίνγκριντα Σιμόνιτε, ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής.



Ρωσία: Η Γερμανία χρησιμοποιεί αβάσιμους μύθους περί χάκερ για να καταστρέψει τις διμερείς σχέσεις

Η Μόσχα απηύθυνε κατηγορίες στο Βερολίνο λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται αβάσιμους μύθους περί Ρώσων χάκερ με σκοπό να οδηγήσει σε κλιμάκωση την ένταση.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, η απόφαση της Γερμανίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των διμερών σχέσεων.



Ζαχάροβα: «Τα γαλλικά στρατεύματα που θα έρθουν στην Ουκρανία θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από το ρωσικό Στρατό»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη (8/5) τη Γαλλία ότι αν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, τότε αυτά θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από το ρωσικό Στρατό.