Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Ισπανία: Οι Αρχές κατέσχεσαν 25 τόνους χασίς σε φορτηγό με πεπόνια με προορισμό την Γαλλία

Οι Αρχές στην Ισπανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέσχεσαν 25 τόνους χασίς, που διακινητές είχαν κρύψει σε ένα φορτηγό με προέλευση το Μαρόκο, το οποίο υποτίθεται ότι μετέφερε πεπόνια και κατευθυνόταν στη Γαλλία.



Ερντογάν: Ο Νετανιάχου χάραξε το όνομά του στην ιστορία ως χασάπης της Γάζας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νέες δηλώσεις που έκανε για τον πόλεμο στη Γάζα, χαρακτήρισε «χασάπη» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και «αδερφούς» των Τούρκων τους μαχητές της Χαμάς.

«Ο Νετανιάχου, όπως όλοι οι κακοποιοί πριν από αυτόν, έχει χαράξει το όνομά του στην ιστορία με ντροπή ως χασάπης της Γάζας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.



Μπλίνκεν: «Θα δυσκολευόταν η Ρωσία στην Ουκρανία χωρίς κινεζική υποστήριξη»

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι μετέφερε στην Κίνα τις ανησυχίες του για την υποστήριξη που παρέχει στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν πιο «δύσκολη» χωρίς την υποστήριξη του Πεκίνου.



Χούθι: Εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων στον Κόλπο του Άντεν

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, γνωστοποίησε ότι οι Χούθι της Υεμένης, εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο στον Κόλπο του Άντεν, σε σημείο που πλέουν αμερικανικά και συμμαχικά πλοία.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, δεν προκλήθηκαν ζημιές και δεν υπήρξαν θύματα.



Η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να είναι «εταίροι, όχι αντίπαλοι», λέει ο πρόεδρος Σι στον Μπλίνκεν

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, είπε σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πως οι δύο χώρες πρέπει «να είναι εταίροι, όχι αντίπαλοι», ακόμη κι αν «πολλά προβλήματα» επιμένουν, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.



Μια ευρωπαϊκή «δύναμη ταχείας αντίδρασης» θα μπορούσε να δημιουργηθεί ήδη από το 2025, λέει ο γάλλος υπουργός Άμυνας

Στην ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης, στην οποία αναφέρθηκε χθες, Πέμπτη 26/4, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και θα προορίζεται για επιχειρήσεις, όπως οι απομακρύνσεις υπηκόων από χώρες σε κρίση, αναφέρθηκε ο γάλλος υπουργός Άμυνας τονίζοντας πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ήδη από το ερχόμενο έτος.