Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Απαισιοδοξία από την ισραηλινή πλευρά για τις διαπραγματεύσεις εκεχειρίας στη Γάζα

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς, με την ισραηλινή πλευρά να μην βλέπει σημάδια προόδου στις συνομιλίες.



Καναδάς: Boeing 787-900 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω οσμής υπερθέρμανσης στην καμπίνα

Ένα αεροσκάφος Boeing 787-900 της Air France, που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Σιάτλ, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση σε αεροδρόμιο του Καναδά, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.



Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων σε πολλές χώρες της Ευρώπης

Με καταλήψεις και αποκλεισμό χώρων πανεπιστημίων κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών στην Ευρώπη.

Στο Παρίσι η αστυνομία επενέβη εκ νέου χθες Τρίτη 7/5 μπροστά από τη σχολή Πολιτικών Επιστημών (Science Po) στο Παρίσι για να διαλύσει φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις.



Δέσμευση της Ρωσίας: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τερματιστεί σε δύο εβδομάδες εάν η Δύση σταματήσει να παρέχει στήριξη»

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη πως η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί σε μόλις δύο εβδομάδες εάν η Δύση σταματήσει να παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο, απηχώντας τα σχόλια του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.



Άγνωστος χτύπησε γερουσιαστή του Βερολίνου – Ανησυχία για τις αυξανόμενες επιθέσεις σε πολιτικούς

Η γερουσιαστής Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της πόλης Φραντσίσκα Γκίφαϊ έγινε το τελευταίο θύμα σε μια σειρά από επιθέσεις εναντίον Γερμανών πολιτικών όταν ένας άνδρας την χτύπησε από πίσω με ένα βαρύ αντικείμενο μέσα σε τοπική βιβλοθήκη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.



Η Λιθουανία ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία

Η Λιθουανία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται την πρωθυπουργό Ίνγκριντα Σιμόνιτε, ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής.