Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κόσμος



Ταξιδιωτικό χάος για τους Βρετανούς από τους νέους κανόνες της ΕΕ σε σχέση με τα διαβατήρια

Ταξιδιωτικό χάος για τους Βρετανούς προκαλούν οι νέοι κανόνες της ΕΕ σε σχέση με τα διαβατήρια. Περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Βρετανοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν το Πάσχα καθώς οι νέοι κανόνες της ΕΕ για την ημερομηνία λήξης των διαβατήριων μετά το Brexit, τους αποκλείουν από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.



Οφέλη για την Ελλάδα με τη διευκόλυνση του εμπορίου και των μεταφορών στα Δυτικά Βαλκάνια

Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, με επικεφαλής την Αλβανία, ζήτησαν από την Παγκόσμια Τράπεζα να στηρίξει την περιφερειακή τους ατζέντα ολοκλήρωσης και να επιταχύνουν τη σύγκλιση προς την ενιαία αγορά της ΕΕ και για τον σκοπό αυτό, η Παγκόσμια Τράπεζα προετοίμασε ένα δια-τομεακό και διεθνικό έργο διευκόλυνσης του εμπορίου και των μεταφορών (TTFP2.0).



Ξένοι υπήκοοι απομακρύνονται εσπευσμένα από την Αϊτή

Πάνω από εκατόν εβδομήντα υπήκοοι Γαλλίας και άλλοι περίπου εβδομήντα Ευρωπαίοι και άλλοι αλλοδαποί απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την Αϊτή, χώρα της Καραϊβικής που παραμένει βυθισμένη στο χάος, με ελικόπτερα των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.



Στη Β. Κορέα για συνομιλίες ο επικεφαλής της κατασκοπείας της Ρωσίας

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας μετέβη στην Πιονγκγιάνγκ αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με τη διμερή συνεργασία στο πεδίο της ασφάλειας, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μερικές εβδομάδες αφού η Σεούλ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα πως έστειλε χιλιάδες κιβώτια με πυρομαχικά στη Μόσχα για να υποστηρίξει τον πόλεμό της εναντίον της



Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν 4 drones των Χούθι της Υεμένης

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες Τετάρτη κατέστρεψε 4 μακράς εμβέλειας μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, διευκρινίζοντας πως είχαν στόχο αμερικανικό πολεμικό στην Ερυθρά Θάλασσα.



Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε επιπλοκές έπειτα από ατύχημα (πτώση), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η αγαπημένη σύζυγός του Χαντάσα και μέλη της οικογενείας του ήταν στο πλευρό του» στις τελευταίες του στιγμές, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.