Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

παροχές Τσίπρα



Γερμανικός Τύπος: Οι παροχές Τσίπρα "ενόχλησαν πολύ"

Η επανέναρξη των συνομιλιών για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που είχαν «παγώσει» λόγω των κυβερνητικών παροχών και τα οποία «ξεπαγώνουν» μετά την επιστολή Τσακαλώτου, στη σημερινή επισκόπηση του γερμανικού Τύπου.



Συνεχίζεται το σκληρό «πόκερ» για την Ελλάδα - «Βράχος» η Γερμανία

Συνεχίζεται το σκληρό «πόκερ» για το θέμα της Ελλάδας. «Βράχος» παραμένει στη στάση της η Γερμανία απέναντι στη χώρα μας, ενώ και η Αυστρία διατηρεί αντιρρήσεις επί του ζητήματος των παροχών Τσίπρα.



Η Γερμανία ζήτησε πάγωμα της ελάφρυνσης του χρέους λόγω παροχών Τσίπρα!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα θα "ξεπαγώσει" εντός των ημερών η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και θα δοθούν κανονικά οι ενισχύσεις σε συνταξιούχους.



«Βόμβα» Σόιμπλε: Θα ζητήσω από τους Θεσμούς να δουν αν οι παροχές Τσίπρα είναι συμβατές με το πρόγραμμα

Η Γερμανία έχει ζητήσει από τους θεσμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας να αξιολογήσουν εάν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα είναι συμβατές με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της διάσωσης και θέλει μια απάντηση γρήγορα προκειμένου να μην καθυστερήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.



Ο Σόιμπλε δηλώνει άγνοια για τις παροχές Τσίπρα

Ούτε το γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών, αλλά ούτε και το Eurogroup γνώριζε για τις χθεσινοβραδινές εξαγγελίες του Ελληνα πρωθυπουργού σχετικά με τις παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά των Αιγαίου με μεγάλη προσφυγική ροή.