Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή σε Καμμένο - Τι καταλογίζει στον υπουργό Αμυνας ο πρώην πρωθυπουργός



Εντονη είναι η δυσαρέσκεια του Κώστα Καραμανλή προς το πρόσωπο του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, απέστειλε μήνυμα στον πρώην υπουργό του, εκφράζοντάς του την δυσαρέσκειά του, σε μία κίνηση που δείχνει ότι πλέον οι σχέσεις των δύο αντρών δεν βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο το τελευταίο διάστημα.

Τι ακριβώς έχει συμβεί;  

Ο κ. Καραμανλής έστειλε μήνυµα στον υπουργό Εθνικής Αµυνας, δείχνοντάς του την πλήρη αντίθεσή του στην αντικατάσταση του ΑΓΕΑ, πτεράρχου Χρήστο Βαΐτση, έστειλε ο Κώστας Καραµανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιµά ιδιαίτερα τον συγκεκριµένο ανώτατο αξιωµατικό, ο οποίος είναι ένας από εκείνους που χαίρουν γενικότερης εκτιµήσεως, όχι µόνο µέσα στο στράτευµα, αλλά και στο εξωτερικό. Ειδικά σε επίπεδο ΝΑΤΟ είναι πολύ γνωστός για τις τεράστιες γνώσεις του στα θέµατα της Πολεµικής Αεροπορίας.

Παράλληλα, αν και δεν θεωρείται άνθρωπος των δηµοσίων σχέσεων, είχε αναπτύξει µια γνωριµία µε τον Κώστα Καραµανλή, ο οποίος θεωρούσε εξαιρετική την επιλογή του τον Φεβρουάριο του 2015 για τη θέση του αρχηγού ΓΕΑ.

Αυτό που επίσης ενόχλησε τον πρώην πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας ήταν ο άκοµψος τρόπος µε τον οποίον του έγινε γνωστή η αποστρατεία του, καθώς βρισκόταν σε υπηρεσιακό ταξίδι στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα, όπου έφτασε ως αρχηγός ΓΕΑ και επέστρεψε ως αποστρατευθείς.

Την ενόχλησή του αυτή ο κ. Καραµανλής φρόντισε να τη µεταφέρει στον υπουργό Εθνικής Αµυνας, και µάλιστα µε τρόπο σαφή και κατηγορηµατικό. Είναι άγνωστο αν και τι απάντησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σε όσα του διεµήνυσε ο κ. Καραµανλής.

Το βέβαιο είναι ότι αυτή η παρέµβαση τού προσθέτει ακόµα έναν «πονοκέφαλο», καθώς συνηθίζει να διαχωρίζει τον πρώην πρωθυπουργό από την υπόλοιπη Νέα ∆ηµοκρατία και σε κάθε ευκαιρία «διαφηµίζει» τις υποτιθέµενες καλές σχέσεις που έχει µαζί του.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο αποστρατευθείς ανώτατος αξιωµατικός όχι µόνο δεν ήταν άνθρωπος που καλλιεργούσε «προφίλ» για να έχει καλές σχέσεις µε σηµαντικά πρόσωπα, αλλά ήταν και ιδιαίτερα συγκρουσιακός στις περιπτώσεις που θεωρούσε ότι είχε δίκιο. Ισως αυτό να ήταν που τον «έφαγε» κιόλας.