Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

πανήγυρη



Με τιμές εορτάστηκε η Παναγία η Μακεδονίτισσα

Με την τέλεση του μεθέορτου πανηγυρικού Εσπερινού και την υμνολογία προς την Παναγία τη Μακεδονίτισσα ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, 17ης Οκτωβρίου, οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης.



Ξεκίνησε η υπέρλαμπρη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης στο Περιβόλι της Παναγίας

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου λαμβάνει χώρα η υπέρλαμπρη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, η οποία εκκινεί την Κυριακή το απόγευμα, με την τέλεση της πολυώρου και εξόχως κατανυκτικής Ιεράς αγρυπνίας στο Καθολικό της Ιεράς αγιορείτικης Μονής.



Η πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα στην αναστάσιμη χαρά, το Αγρίνιο τιμά και φέτος τη μνήμη του προστάτου και πολιούχου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.



Πανήγυρη Ιερού Μετοχίου Παναγίας Τρύγης

Τό ιερό μετόχιο τής Παναγίας τής Τρύγης τής Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους πανηγυρίζει καί φέτος τήν εορτή τής Κοιμήσεως τής Θεοτόκου στόν ομώνυμο ναό τού μετοχίου στό Προπούλι Λήμνου.

 

Τίς ακολουθίες θά τελέσουν πατέρες τής Ιεράς Μονής.

Τό πρόγραμμα τών ακολουθιών διαμορφώνεται ως εξής:



Με λαμπρότητα τελέστηκε η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή χριστιανών, εορτάστηκε και φέτος, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητού, του Οποίου το Άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα, ως δώρο πολύτιμο φυλάσσει με ευλάβεια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.



Με λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρη της Ενορίας Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας

Με Αναστάσιμη λαμπρότητα πανηγύρισε η Ενορία της Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερετρίας, την ετήσια εορτή της (Δευτέρα του Θωμά), την Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016.