Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Τάμα από χιλιάδες Τούρκους και φέτος στον Άγιο Γεώργιο της Πριγκήπου



Χιλιάδες Τούρκοι συνέρρευσαν ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στην Μονή του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στη Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκιπονήσων στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο να εκδηλώνουν την πίστη τους προς τον Αγιο Γεώργιο, με τους πιστούς που επισκέπτονται την ιστορική μονή να αυξάνονται κάθε χρόνο.

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων έχουν υιοθετηθεί και νέα έθιμα και νέοι τρόποι εναπόθεσης ταμάτων, όπως οι κορδέλες που δένουν οι πιστοί στα δέντρα στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του λόφου όπου βρίσκεται ο ναός ή οι πολύχρωμες κλωστές που ξετυλίγουν κατά μήκος του ίδιου μονοπατιού οι πιστοί προσευχόμενοι και χωρίς να μιλούν.

Η κοσμοσυρροή φέτος ήταν τόσο μεγάλη που η αστυνομία έλαβε μέτρα ασφαλείας επιτρέποντας την είσοδο στο μοναστήρι ανά ομάδες των 25 ατόμων, ενώ δρομολογήθηκαν επιπλέον πλοία από την Κωνσταντινούπολη προς την Πρίγκηπο για να καλυφθεί η αυξημένη κίνηση.