Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καθημερινά γεύματα για όλους τους εκπαιδευτικούς από την εκκλησία



Για μια ακόμη φορά, η εκκλησία, δείχνει το πανανθρώπινο πρόσωπό της με  έργα και όχι με λόγια, στηρίζοντας τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.
 Αυτό που το κράτος δεν φροντίζει να κάνει, το κάνει αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά. Τα προβλήματα των εκπαιδευτικών μας που διδάσκουν στα ακριτικά νησιά, οι πενιχροί μισθοί και η εξαθλίωση που βιώνουν είναι γνωστή. Εκεί έρχεται αρωγός η μητρόπολη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας να σταθεί στους δασκάλους που θέλουν να δώσουν την μόρφωση στα παιδιά που ζουν σε αυτά τα νησιά. «Καθημερινά η μητρόπολή μας από την αρχή του σχολικού έτους διοργανώνει αυτά τα γεύματα , επιλέγοντας άλλους χώρους όχι στις εκκλησίες  ώστε να μην αισθάνονται άσχημα οι εκπαιδευτικοί μας που είναι διορισμένοι στα νησιά» θα πει  στο BriefingNews.gr o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου,Καλύμνου και Αστυπάλαιας, υπέρτιμος και Έξαρχος Σποράδων νήσων κ Παΐσιος.

Εξήντα πέντε ζεστά  γεύματα καθημερινά, περιμένουν του καθηγητές, αλλά και άλλους διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους, μαγειρεμένα από  πιστούς των ενοριών των τριών νησιών.

«Είναι νέα παιδιά, με μισθό 500-600 ευρώ, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, και εμείς είμαστε εκεί, ο λαός των νησιών, οι πιστοί, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», σημειώνει ο κ Παΐσιος, τονίζοντας πως  οι εκπαιδευτικοί, που έρχονται και σιτίζονται , προσπαθούν να ανταποδώσουν με το να βοηθήσουν στα μαθήματα τα πιο αδύναμα παιδιά, κάνοντας ιδιαίτερα σε όσους το έχουν ανάγκη, προσφέρουν δηλαδή με το παραπάνω».

Ο Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας, όπως είπε στο Briefing News, είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τα γεύματα προς τους εκπαιδευτικούς του νησιού,  αλλά και τα συσσίτια που δίνει καθημερινά σε 150 οικογένειες της περιφέρειας που τα έχουν ανάγκη, όπως επίσης προσφέρει καθημερινά 35 μερίδες σε παιδιά που δεν  έχουν από το σπίτι τους την οικονομική δυνατότητα.

Τέτοιες προσπάθειες, αθόρυβες μεν, αλλά ουσιαστικές  δε, που έχουν ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, καλό είναι να επιβραβεύονται.