Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ορθοδοξία



Μαρτυρία από νεαρό ζευγάρι: Κάναμε παιδί με την ευλογία της Αγίας Ζώνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σάββας Πίτσιλος και η Μαρία Καλογήρου, ένα ζευγάρι από την Κύπρο, προσπαθούσαν να κάνουν παιδί χωρίς αποτέλεσμα. Η γυναικολογική κατάσταση της νεαρής γυναίκας ήταν πολύ δύσκολη. Οι προσπάθειες αποτύγχαναν όλες της φορές που προσπαθούσαν. Όμως με την ευλογία της Αγίας Ζώνης έφεραν στον κόσμο το παιδί τους, όπως οι ίδιοι ομολογούν στο βίντεο που ακολουθεί.



Σερβίας Πορφύριος: Δεν ζητούμε “ειδικά δικαιώματα” στο Κοσσυφοπέδιο – Υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας η προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών

Η διεθνής κοινότητα είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τον πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, τόνισε από το βήμα της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, κατά τη σημερινή έναρξη του συνεδρίου με θέμα: “Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια – ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά”.



Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Τι εορτάζουμε σήμερα και όσα πρέπει να γνωρίζετε

«Χαῖρε, Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετά σοῦ. Εὐλογημένη σύ ἐν γυναιξίν». Με αυτά τα λόγια, ο θεόσταλτος Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζεται στην Παρθένο Μαρία, προκειμένου να της αναγγείλει ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό.



Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη η Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας (ΦΩΤΟ)

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, τελέσθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Συνοδική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.



Τη βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα – “Συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος”

Τη βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος για πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, που είχε ως τραγική κατάληξη τον θάνατο πάνω από 133 ανθρώπων και εκατοντάδων τραυματιών.



Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Συλλυπητήρια στον Ρωσικό λαό

Τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τον ρωσικό λαό καθώς και την οδύνη του εξέφρασε ο Οικουμενικός Πτριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτών Ιερά Σύνοδος με αφορμή την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου.