Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ορθοδοξία



“Με το βλέμμα στον Ουρανό”: Ένα ντοκιμαντέρ των Παραπολιτικά Media σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός για τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως

Το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον όμιλο Παραπολιτικά media, με το ντοκιμαντέρ «Με Το βλέμμα στον ουρανό». Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στην πορεία του Αγίου Νεκτάριου Πενταπόλεως.



Ομιλία του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού σε φοιτητές για την αμαρτία και την αγιότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε σύναξη που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στην Θεσσαλονίκη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μίλησε σε φοιτητές για την αμαρτία, την αγιότητα και το Ευαγγέλιο τονίζοντας ότι το κλειδί που ξεκλειδώνει το Ευαγγέλιο είναι η αγιότητα.



Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ακολουθία του Ακαθίστου ύμνου προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον εψάλη, χθες, Παρασκευή 6 /19 Απριλίου, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, στο το πλαίσιο της Ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου.



Η Πάτρα τιμά την μνήμη των 10.000 και πλέον σφαγιασθέντων Πατρέων το 1821 – Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και οι Ιερείς της Πάτρας τέλεσαν, χθες, «τρισάγιο», ενώπιον της προτομής του ήρωα Ιωάννου Παπαδιαμαντοπούλου, στα Ταμπάχανα Πατρών.



20 Απριλίου: Εορτάζει ο Όσιος Αθανάσιος κτήτωρ Μονής Μετεώρου

Σήμερα η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Αθανασίου κτήτορα της Ιεράς Μονής Μετεώρου.



Έκκληση να αναγνωριστούν οι χριστιανικές αξίες ως θεμέλιο του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος – Εργαλειοποιούνται οι έννοιες “της παράδοσης, της πατρίδας και της θρησκείας”

Πολιτικοί, εκπρόσωποι των Εκκλησιών και κοινωνικοί φορείς καλούν τις ευρωπαϊκές παρατάξεις να αναγνωρίσουν τις χριστιανικές αξίες ως θεμέλιο του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος και να αντιπαρατεθούν σε όσους χρησιμοποιούν τις χριστιανικές αξίες ως βάση εθνοφυλετικών αφηγημάτων.