Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026 -

Ορθοδοξία



Οικουμενικός Πατριάρχης: “Ευλογημένη να είναι πάντοτε η Μακεδονία και η θεοφρούρητος Ελλάς”

Ο Θεός είναι η λύση κάθε ανθρώπινου προβλήματος και στις μέρες μας, όχι μόνο η εκκλησία, αλλά όλη η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από τον Θεό για να απολαύσει τα αγαθά της ειρήνης και της αγάπης, επεσήμανε ο 



Η πρώτη χειροτονία Επισκόπου στον Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης

Στην απαρχή του Τριωδίου, Κυριακή, 1η Φεβρουαρίου 2026, με την άδεια και προτροπή της Α. Θ.



Βραβεύσεις πολυτέκνων από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στην Αλεξανδρούπολη

Ο Κεντρικός Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ν. Έβρου «Χριστός Σωτήρ» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, διοργάνωσε στις 31/01/2026, εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στο πρόσωπο της μητέρας, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης.



1 Φεβρουαρίου: Εορτάζει ο Άγιος Τρύφων

Σήμερα, 1 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνος.

 

  • Του ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ, Θεολόγου – Καθηγητού

 



Μήνυμα αφύπνισης Οικουμενικού Πατριάρχη για το περιβάλλον από τη Θεσσαλονίκη: «Η οικολογική κρίση θα οδηγήσει στην οικολογική καταστροφή»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετεξέλιξη της οικολογικής κρίσης σε οικολογική καταστροφή, αν δεν γίνουν οι σωστές επιλογές στα μέτωπα της πολιτικής και της οικονομίας, έκρουσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.



Ο Άγιος Παΐσιος στους κινηματογράφους

Από εχθές, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, θα προβάλλεται η ταινία «Άγιος Παΐσιος» στους κινηματογράφους στην Ελλάδα και την Κύπρο. Μια ταινία 2 ωρών βασισμένη στην τηλεοπτική σειρά «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό», η οποία καθήλωσε το κοινό στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Τα έσοδα των εισιτηρίων θα δοθούν σε οικογένειες πολυτέκνων.