Τρίτη 07 Ιουλίου 2026 -

Ορθοδοξία



Θεμελιώθηκε το σχολείο «Άγιος Παΐσιος» στην Ανατολική Ουγκάντα

Ένα σπουδαίο έργο χριστιανικής παιδείας και εκπαίδευσης παίρνει σάρκα και οστά στην Ανατολική Ουγκάντα.



Ο Πατριάρχης Πορφύριος και ο Σύμβουλος του Τραμπ σε ιστορική επίσκεψη στους “Αγίους Τόπους των Σέρβων” στο Κοσσυφοπέδιο

Υψηλούς συμβολισμούς και μήνυμα για την αναγκαιότητα της διαφύλαξης της σερβικής ιστορικής και πνευματικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια εκπέμπει η κοινή επίσκεψη του



Βουλγαρίας Δανιήλ: “Ας φυλαχτούμε ιδιαίτερα από τις κρυφές αμαρτίες”

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι προεξήρχε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ. 



Σερρών Θεολόγος: «Η άρνηση του Θεού προετοιμάζει τον όλεθρο του ανθρώπου»

Στον παλαίφατο ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χιονοχωρίου, στις πλαγιές του Μενοικίου Όρους, όπου υπάρχει και το αρχαίο σπηλαιώδες ασκητήριο του 13ου μ.Χ. αιώνος του πρώτου κτίτορος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών, Επισκόπου Εζεβών Ιωαννικίου, ιερούργησε, σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.



Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για τη Μονή Σινά: Οι όροι της συμφωνίας με την Αίγυπτο και οι εκκρεμότητες

Προσδοκίες για σύντομη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά και του αιγυπτιακού κράτους για το περιουσιακό καθεστώς της Μονής εκφράζουν πηγές με γνώση της διαδικασίας.



Δημητριάδος Ιγνάτιος: H εξοικείωση με το κακό και η απομάκρυνση από τον Χριστό

Ο κίνδυνος της εξοικείωσης του ανθρώπου με το κακό βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου σύντομου βιντεοσκοπημένου μηνύματος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου ο οποίος αναλύει το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της σημερινής Κυριακής Ε´ Ματθαίου (5/7) όπου περιγράφεται η συνάντηση του Χριστού με τους δαιμονισμένους των Γεργεσηνών.