Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

«Εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων απουσιάζουν οι τέσσερις Εκκλησίες»



Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την Πανορθόδοξη Σύνοδο και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ που απάντησε στις ερωτήσεις, τόνισε πως οι λόγοι για τους οποίους οι τέσσερις Εκκλησίες απουσιάζουν έχει να κάνει με εσωτερικά ζητήματα.

 

Όπως είπε μέλος της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: «Η Σύνοδος επισκιάζεται από την απουσία των Εκκλησιών. Τους εστάλη και σήμερα πρόσκληση να δώσουν το παρών. Δεν απουσιάζουν λόγω της θεματολογίας αλλά λόγω εσωτερικών ζητημάτων».
Προσέθεσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβολής της Συνόδου και μάλιστα τόνισε ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα σε Εκκλησίες που κάνουν αναγκαία τη Σύνοδο.

Όταν ρωτήθηκε από Αυστριακό δημοσιογράφο για ποια είναι τα εσωτερικά προβλήματα, ο εκπρόσωπος είπε πως οι Προκαθήμενοι που είναι παρόντες δεν έχουν καταλάβει τους λόγους και πως η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από τις Εκκλησίες που τελικά δε δίνουν το παρών.

«Δύο από αυτές (σ.σ. Μόσχα και Αντιόχεια) απάντησαν και αυτές οι επιστολές διαβάστηκαν στη σημερινή συνεδρία, οι άλλες δύο δεν απάντησαν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ.