Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αγρυπνία για τον Αγιο Εφραίμ το Σύρο στο Βατοπαίδι (Φωτό)



Στιγμιότυπα από την αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Τις κατανυκτικές στιγμές αποτύπωσε μοναδικά το AsceticExperience.com.

Επί τη εορτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου τελέσθηκε στην Ιερά Μέγιστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρική αγρυπνία της οποίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ Ιουστίνος.

Στην αγρυπνία που τελέστηκε με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια συμμετείχαν και ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος καθώς και ο Μητροπολίτης Αικατερίνμπουργκ κ. Κύριλλος.

Πλήθος κόσμου επίσης  βρέθηκε στην Ιερά Μονή για να ευχηθεί στον Καθηγούμενο της Μονής , Γέροντα Εφραίμ, χρόνια πολλά κι ευλογημένα και να τον τιμήσουν αφού την ίδια μέρα άγει τα ονομαστήριά του.

Πολλοί μάλιστα από τους επισκέπτες είναι πνευματικά του παιδιά τα οποία ήθελαν να βρεθούν εκείνη την ημέρα κοντά του. 

Κατά τη διάρκεια του αγιορίτικου κεράσματος ο γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τους παραβρισκομένους για την παρουσία τους και ζήτησε στον κόσμο να προσεύχεται  γι αυτόν, ώστε να τον ενισχύει η Παναγία. 

Την  ίδια ώρα ευχόμενοι οι Αρχιερείς εξέφρασαν την αγάπη τους και τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Γέροντα ενώ αναφέρθηκαν και στις δοκιμασίες του τελευταίου διαστήματος τις οποίες με τη βοήθεια της Παναγίας άντεξε και με την ενίσχυσή της παρακαλούν να ξεπεράσει.