Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Ορθοδοξία



Τι συμβολίζει η Μεγάλη Τρίτη – Τι ψάλλεται σήμερα στις Εκκλησίες

Το νόημα και τους συμβολισμούς της Μεγάλης Τρίτης ανέλυσε στο ΕΡΤNews, στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στην δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου ο Μητροπολίτης Νότιας Ασίας Κωνσταντίνος Τσίλης με αφορμή το Τροπάριο της Κασσιανής που ψέλνεται σήμερα στις εκκλησίες.



Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, η Κυριακή των Βαΐων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στη Μονή, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού και τη συμμετοχή Βατοπαιδινών πατέρων.



Μεγάλη Δευτέρα: Τι γιορτάζουμε, τι συμβολίζει και πού είναι αφιερωμένη

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ’ ένα του λόγο.



Η Κυριακή των Βαΐων στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η Κυριακή των Βαΐων.



«Ώρες ευθύνης για όλους» – Άρθρο του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου

Στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής δημοσιεύεται, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, 28/4/2024, άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με θέμα «Ώρες ευθύνης για όλους». Το άρθρο εντάσσεται στο πλαίσιο έρευνας της διαΝΕΟσις για τις σταθερές αξίες του Έλληνα, που φιλοξενείται στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας.
Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:



28 Απριλίου 2024: Κυριακή των Βαΐων

  • Γράφει ο π. Ραφαήλ Χ. Μισιαούλης,Iεροδιάκονος Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, θεολόγος

Κυριακή των Βαΐων ή αλλιώς όπως λέγεται Κυριακή της Ελιάς και η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την θριαμβευτική και επιβλητική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.