Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 -

Ορθοδοξία



Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς. Ο Άγιος που αγαπούσε τους Έλληνες – Αφιέρωμα στην pemptousia.tv

Ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς έλεγε χαρακτηριστικά: «Αν δεις έναν Έλληναν να είναι σκυφτός, τότε, προσεύχεται – αν δεις έναν Έλληναν με το κεφάλι ορθό, τότε, ομιλεί επτά Οικουμενικές Συνόδους».



Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση στον θεσμό της οικογένειας – Ο ρόλος των γονέων στη διαπαιδαγώγηση παιδιών

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του με αφορμή την Κυριακή των Γονέων και των Παιδιών, που έχει καθοριστεί από την Ιερά Σύνοδο της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας (12 Μαρτίου 2009) να τιμάται κάθε πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, αναφέρθηκε στο πώς μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση στον θεσμό της οικογένειας.



Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για την σύγχρονη πνευματική ζωή στο Βέλγιο

Στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου βρίσκεται ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός έπειτα από πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα. Ο Γέροντας Εφραίμ θα πραγματοποιήσει σειρά πνευματικών όμιλιων και θα τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστιας σε Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές της τοπικής Μητρόπολης.


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι τα στρατεύματα ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις στην ανατολική Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έχοντας καταστρέψει 10 χιλιόμετρα σηράγγων και αρκετά σημεία κατασκευής όπλων σε ημέρες μαχών, που περιελάμβαναν πάνω από 200 αεροπορικά πλήγματα.



Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός επισκέπτεται την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Ο Γέροντας Εφραίμ, Kαθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, επισκέπτεται τις Βρυξέλλες και τη Μπενελούξ όπου και θα παραθέσει σειρά ομιλιών, ενώ θα τελέσει και την θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του γέροντα Εφραίμ:



Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο

“Η Ορθοδοξία καλείται σήμερον να λειτουργήση ως θετική πρόκλησις εις τον σύγχρονον κόσμον, ως μία θεοκίνητος προοπτική ζωής και ελευθερίας εις μίαν εποχήν επαναπροσδιο-ρισμού της ιεραρχήσεως των αξιών, τοποθετώντας εις την κορυφήν της αξιολογικής κλίμακος την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου και την ακεραιότητα της δημιουργίας”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.