Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Ορθοδοξία



Ο Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

Για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μίλησε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Άγκυρα.   



Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου αρωγός στο έργο του Συλλόγου Πολυτέκνων Κοζάνης

Ο Σύλλογος Πολυτέκων του Νομού Κοζάνης  πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, 11 Μαΐου ε.ε.



Eλληνικό διάβημα προς την UNESCO για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Διάβημα στην UNESCO για την απόφαση των Tουρκικών Αρχών να μετατρέψουν τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί κατέθεσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος συναντήθηκε την Παρασκευή 10 Μάϊου 2024 με τον Ερνέστο Οττόνε, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της UNESCO, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού καθώς και με στελέχη του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονο



Λεμεσού Αθανάσιος: Ο Άγιος Παΐσιος όπως τον έζησα στο Άγιον Όρος

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος έζησε για 16 χρόνια τον Άγιο Παΐσιο στο Άγιον Όρος και σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ μιλά για πρώτη φορά για όλα εκείνα τα θαυμαστά γεγονότα που βίωσε κοντά του.

Ο Πανιερώτατος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα λεγόμενα, στις στιγμές, στα θαύματα και στις προφητείες του Αγίου Παϊσίου.



Βράβευση πολυτέκνων από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στη Μητρόπολη Δράμας (ΦΩΤΟ)

Σε μια εποχή που η κρίση μαστίζει την Ελλάδα, η πολύτεκνη οικογένεια βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην κοινωνία αφού οι πόροι λιγόστεψαν, αλλά τα παιδιά πρέπει να προχωρούν την ζωή τους, να μορφώνονται και να εξελίσσονται για να χτίσουν το μέλλον αυτής της χώρας.

  • Δράμα, Ραφαήλ Γεωργιάδης



Η προσευχή της Παρασκευής στη Μονή της Χώρας μετά τα προκλητικά εγκαίνια

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των μουσουλμάνων προσκυνητών στη Μονή της Χώρας για τη μεσημεριανή προσευχή της Παρασκευής, τη σημαντικότερη στην ισλαμική πίστη, την πρώτη μετά τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί.