Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Η ευτυχία είναι 5 βήματα μακριά σου. Κάν’ τα!



Η expert μας δίνει 5 απλά βήματα, τα οποία μπορούν να σε οδηγήσουν στην απόλυτη ευτυχία και στην καλύτερη υγεία.

1. Μην είσαι ακατάστατη
“Ξεφορτώσου ό,τι δεν χρειάζεσαι ή δεν είναι καλό για εσένα. Ξεχώρισε τα ρούχα που δεν φοράς, ώστε να σου μείνει αρκετός χώρος για αν βλέπεις αυτά που πραγματικά φοράς” συμβουλεύει η Life coach και διατροφολόγος, Ana Alexandre. Αφού τελειώσεις με την γκαρνταρόμπα σου σειρά έχει η κουζίνα. “Καθάρισε τα ντουλάπια σου και πέτα όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως αυτά που περιέχουν άσπρο αλεύρι, ζάχαρη και ανθυγιεινά λίπη” προσθέτει.

2. Πίνε (περισσότερο) νερό
Το ξέρεις ήδη αλλά η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως! Είναι πολύ σημαντικό να πίνεις καθημερινά οκτώ με δέκα ποτήρια ώστε να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός. “Το νερό σε ενυδατώνει, απομακρύνει τις τοξίνες και σε κρατά σε φόρμα. Έχε πάντα ένα μπουκάλι μαζί σου. Όταν το βλέπεις θα πίνεις!” λέει η Alexandre.

3. Ξεκίνα να γράφεις
Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι μεγάλωσες αρκετά για να κρατάς πλέον ημερολόγιο. Το καθημερινό γράψιμο σε βοηθάει να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου, μειώνει το στρες και σε βοηθάει να σκέφτεσαι πιο αποτελεσματικά.

4. Φάε τα λαχανικά σου
Στο έλεγε η μαμά σου όταν ήσουν μικρή! Τα λαχανικά αφθονούν στις απαραίτητες βιταμίνες και περιέχουν ανόργανα συστατικά που βοηθούν να είμαστε υγιείς και γεμάτη ενέργεια. Γι’ αυτό άσε τις δικαιολογίες και συμπεριέλαβε τα στη διατροφή σου καθημερινά. Οι γιατροί συστήνουν τουλάχιστον πέντε μερίδες ημερησίως.

5. Κοιμήσου
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται τουλάχιστον οκτώ ώρες ύπνου. “Ο ύπνος βελτιώνει την πίεση που ασκεί το στρες, μειώνει τις φλεγμονές κι επιτρέπει στα κύτταρα να “επαναφορτιστούν” ώστε να επιδιορθώσουν τις βλάβες του οργανισμού. Επίσης μας βοηθάει να λειτουργούμε πολύ καλύτερα τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο” τονίζει η Alexandre.