Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

οκε



Βούτσης, Δραγασάκης, Βενιζέλος, Χατζηδάκης στην ΟΚΕ

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), καλεί σε σχετική συζήτηση τους φορείς-μέλη της, με στόχο την ανασύνταξη του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου στη χώρα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκε ση



Η Ο.Κ.Ε. με τον Φάμελλο στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ελληνική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή του κ. Σωκράτη Φάμελλου, Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και του κ.



Γιώργος Βερνίκος (Ο.Κ.Ε.): "'Η θα συνεννοηθούμε ή θα παρακμάζουμε και θα οπισθογυρίζουμε..."

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), Γιώργος Βερνίκος, απένειμε το Βραβείο Κοινωνικού Διαλόγου στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ε.Ο.Κ.Ε.),  Γιώργο Ντάση για τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη του Κοινωνικού Διαλόγου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 



Η ΟΚΕ παρέδωσε στη Βουλή το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο

Ενα Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που περιέχει τους βασικούς Άξονες Παρέμβασης για την ανασυγκρότηση της χώρας, παρούσιασε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος, στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, αλλά και όλων των παραγωγικών τάξεων.  

 



Η Ο.Κ.Ε παρουσιάζει το πρώτο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Εργοδότες και Εργαζόμενοι, Ενώσεις, Σύλλογοι, Οργανώσεις και Επιμελητήρια για πρώτη φορά στα χρονικά φαίνεται να συγκλίνουν στους βασικούς άξονες που θα φέρουν την ανάπτυξη στη χώρα.



"Σχεδιάζοντας το μέλλον " - Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε δύσκολους καιρούς": Το νέο βιβλίο του Γιώργου Βερνίκου

«Mόνο μέσα από τη σύνθεση θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις και απαντήσεις, αλλά και να εξασφα­λίσουμε την αναγκαία συναίνεση σε κομβικά ζητήματα όπως είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση και οι προκλήσεις των σύγχρονων τεχνο­λογικών εξελίξεων. Φυσικά και δεν είναι εύκολο: είναι όμως αναγκαίο προκειμένου να αποφύγουμε τη σύγκρουση.