Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς Επιταφίων

Περιορισμοί στην στάθμευση και στην κυκλοφορία των οχημάτων θα ισχύσουν την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου, λόγω περιφοράς των Επιταφίων των Ιερών Ναών Αγίου Μηνά, Αγίου Δημητρίου, της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη), στον κεντρικό τομέα της πόλης:

Επιτάφιος Ιερού Ναού Αγίου Μηνά



Άστατος ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη - Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία

Άστατο καιρό με τοπικές βροχές και στη δυτική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα μικρής διάρκειας καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Μ. Πέμπτη (2/5) η ΕΜΥ.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς με την ίδια ένταση.



Κοζάνη: Νεαρό αγόρι ήπιε φυτοφάρμακο – Μεγάλη επιχείρηση για την μεταφορά του αντίδοτου

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, η Αστυνομία έστησε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να μεταφέρει φάρμακο-αντίδοτο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, για νεαρής ηλικίας άτομο που κατανάλωσε φυτοφάρμακο.



ΕΙΝΑΠ: «Καθυστερούν οι διαδικασίες πρόσληψης αναισθησιολόγων ενώ υπάρχουν υποψήφιοι»

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων αναισθησιολόγων στα δύο νοσοκομεία Παίδων, τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, καταγγέλλουν οι γιατροί.



Πότε τελειώνει η διορία για τις νέες ταυτότητες – Τα πρόστιμα

Οι Έλληνες πολίτες είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν νέες ταυτότητες με την διαδικασία να έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι πολίτες μπορούν να μπουν στο id.gov.gr με κωδικούς taxisnet και να ζητήσουν την έκδοση νέας ταυτότητας ή την αντικατάστασή της λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας.



«Πρεμιέρα» της αντιπυρικής περιόδου – Τι πρέπει να προσέξετε

Ξεκινάει σήμερα η αντιπυρική περίοδος και η πυροσβεστική υπηρεσία υπενθυμίζει στους πολίτες τα μέτρα που πρέπει να λάβουν, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες τόσο για την πρόληψη, όσο και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ειδικότερα:

Αν δείτε καπνό, φλόγες ή οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά: