Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Στις τελευταίες θέσεις για την ελευθερία του Τύπου σε όλη την ΕΕ η Ελλάδα

Η ελευθερία του Tύπου στην Ελλάδα συνεχίζει να κατατάσσεται στις πολύ χαμηλές θέσεις σε όλη την ΕΕ, πίσω από χώρες όπως η Μπουρκίνα Φάσο, το Κόσοβο και η Σιέρα Λεόνε. Oι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), όπως κάθε χρόνο, συνέταξαν την παγκόσμια έκθεση και κατάταξή των χωρών για την ελευθερία του Τύπου το 2024 που δίνουν σήμερα στη δημοσιότητα.



«Έδεσε» στην Κρήτη το «Σάρλ ντε Γκολ» – Το πυρηνοκίνητο γαλλικό αεροπλανοφόρο θα παραμείνει στο Μαράθι μέχρι τις 7 Μαΐου

Έφτασε χθες Mεγάλη Πέμπτη και έδεσε στην Αμερικάνικη Βάση της Σούδας στα Χανιά, το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σάρλ ντε Γκολ». Το πυρηνοκίνητο γαλλικό πλοίο, θα παραμείνει στη βάση για πέντε ημέρες, μέχρι και τις 7 Μαΐου. Στην προβλήτα Κ-14 του ΝΑΤΟ, στο Μαράθι της Σούδας, κατέπλευσε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ.



Συνταξιοδότηση οφειλετών ΕΦΚΑ: Απεγκλωβίζονται όσοι έχουν χρέη έως 30.000 ευρώ

Ανοίγει ο δρόμος της συνταξιοδότησης χιλιάδων οφειλετών του ΕΦΚΑ. Με τις ευνοϊκές διατάξεις που θεσπίστηκαν οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν κανονικά την σύνταξή τους αποπληρώνοντας παράλληλα τις οφειλές τους.



Έκλεβαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Κορινθία, Αργολίδα και Αττική – Συλλήψεις δύο ατόμων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ουκ ολίγες κλοπές.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν 2 άτομα, μέλη της εν λόγω οργάνωσης.



Σύμη: Εντοπισμός 14 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους

Στη σύλληψη 42χρονου διακινητή προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης.

Ο 42χρονος μετέφερε με ταχύπλοο σκάφος 14 αλλοδαπούς από την περιοχή Ντάτσα της Τουρκίας στην περιοχή Νημπορείου της Σύμης. 



Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος: Με πληρότητα αναχωρούν τα πλοία – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους

Όπου φύγει φύγει οι εκδρομείς του Πάσχα. Με πληρότητα που αγγίζει το 100% θα αναχωρήσουν και σήμερα τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Αυξημένη ήταν χθες και η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, με τα υπεραστικά λεωφορεία να έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια.