Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025 -

Ελλάδα



Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε είσοδο πολυκατοικίας -Τρεις μηχανές καταστράφηκαν ολοσχερώς

Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Ανάληψης.



Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα

Με εορταστικό ωράριο θα λειτουργήσου σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Τα εμπορικά θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 18:00 με τους πολίτες να σπεύδουν για τα ψώνια και τα δώρα της τελευταίας στιγμής.



Καιρός: Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς – Χιόνια ακόμη και στην Αττική

Ποδαρικό με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές της χώρας θα κάνει το 2026. Τις πρώτες ώρες του χρόνου αναμένεται να πέσουν χιόνια και στην Αττική, χωρίς να το «στρώσει». Ο καιρός δεν αναμένεται χαρακτηριστεί από ακραία φαινόμενα, όμως το κρύο, ο παγετός και οι κατά τόπους χιονοπτώσεις απαιτούν αυξημένη προσοχή.



Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία πληρωμής – Τσουχτερά πρόστιμα

Εκπνέει σήμερα Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, η ημερομηνία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2026, με το αρμόδιο υπουργείο να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση.



Κληρονομικό δίκαιο: Πώς ενεργοποιεί αδρανείς περιουσίες και φέρνει έσοδα στα κρατικά ταμεία

Στην αύξηση των δημοσίων εσόδων στοχεύουν οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για το νέο Κληρονομικό Δίκαιο, το οποίο σε λίγες μέρες αναμένεται, αφού τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.



Μετρό Θεσσαλονίκης: Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια. Μέχρι πότε θα ισχύουν και τι θα αλλάξει μετά

Σε πλήρη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή εισέρχονται οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2026 τα χάρτινα εισιτήρια καταργούνται και αντικαθίστανται από ηλεκτρονικά και άυλα μέσα μετακίνησης.