Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



Καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΔΔΑ φέρνει ο υπερπληθυσμός στις φυλακές

Καταδικαστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που κατοχυρώνει την απαγόρευση των βασανιστηρίων, φέρνει στα ευρωπαϊκά κράτη το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών και οι συνακόλουθα ανεπαρκείς συνθήκες κράτησης των τροφίμων.



Στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 σήμερα ο πρωθυπουργός

Στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, θα μιλήσει στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση για την αποκατάσταση ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», στο Μουζάκι Καρδίτσας.



Φόροι: Άνω του 80% η εισπραξιμότητα, ενώ τα χρέη φουσκώνουν – Μόλις το 25% των προσφυγών δικαιώνεται

Σταθερές βάσεις φαίνεται ότι αποκτά η φορολογική συμμόρφωση στη χώρα, με αποτέλεσμα το 80% των φορολογουμένων να πληρώνει εγκαίρως τους φόρους του, ανεξάρτητα αν τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται και πληθύνονται, εξέλιξη η οποία οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους που σχετίζονται με τους «σκελετούς» στον κατάλογο των οφειλετών.



Χανιά: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη σε περιοχή του Ναυστάθμου Σούδας (Βίντεο)

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, σε περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα, στο ύψος της εθνικής οδού. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, από τα Χανιά και τις Βρύσες, βρίσκεται στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλούνται σπίτια.



Φορολογικές δηλώσεις: Άμεσα ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή τους

Άμεσα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (ίσως και σήμερα) μετά και την ψήφιση των διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου, που δίνουν τη δυνατότητα σε περίπου 1.000.000 μισθωτούς και συνταξιούχους να μην χρειαστεί να υποβάλλουν οι ίδιοι τις φορολογικές δηλώσεις τους, αλλά να το πράξει αυτόματα η εφορία για αυτούς.



Για ποιους έρχεται η εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

Από 1ης Ιουλίου επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους τους να δουλεύουν και την 6η ημέρα, με προσαύξηση ημερομισθίου κατά 40%. Πρόκειται για την εφαρμογή της ψηφισμένης διάταξης του νόμου Γεωργιάδη για την εξαήμερη εργασία.