Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 -

Ελλάδα



Έκτακτα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών ανακοινώνει ότι για όσο διάστημα διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες λειτουργεί κλιματιζόμενος χώρος υποδοχής στο θυρωρείο του Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (οδός 26ης Οκτωβρίου 64, Δυτική Θεσσαλονίκη), καθημερινά από τις 8:00 έως τις 18:00,



Σέρρες: Απάτη με «μαϊμού» υπάλληλο ΔΕΔΔΗΕ – Άρπαξε μετρητά και κοσμήματα αξίας 26.000 ευρώ

Απάτη σε βάρος μιας γυναίκας σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην πόλη των Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών άγνωστος τηλεφώνησε σε μια 40χρονη, υπήκοο Αλβανίας που διαμένει στις Σέρρες και προσποιούμενος υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ της είπε ότι εντοπίστηκε διαρροή ρεύματος στο διαμέρισμά της με κίνδυνο πυρκαγιάς.



Συντάξεις χηρείας: Πάνε ταμείο τέλη Αυγούστου

Ταμείο πάνε στα τέλη Αυγούστου (με την καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου) 8.500 συνταξιούχοι χηρείας του Δημοσίου και  πρώην ΟΓΑ μετά την αναμενόμενη ψήφιση της τροπολογίας  του υπουργείου Εργασίας, εντός του Ιουλίου, για το νέο καθεστώς στις συντάξεις χηρείας.



Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα την Τρίτη – Έως τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν και σήμερα Τρίτη σε αρκετές περιοχές της χώρας με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» κατά τόπους έως τους 41 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επισημαίνεται ότι αναμένονται συνθήκες υψηλής θερμικής καταπόνησης σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται.



Σκιάθος: Συνελήφθη άνδρας για εκμετάλλευση των ανήλικων παιδιών του

Συνελήφθη τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Δευτέρας στη Σκιάθο ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να έβαζε τα δύο ανήλικα παιδιά του, έναν γιο και μία κόρη, να πωλούν προϊόντα, προκειμένου ο ίδιος να αποκομίσει παράνομο οικονομικό όφελος.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ενώ κατασχέθηκαν δύο καλάθια και τα προϊόντα που προορίζονταν προς πώληση.



Πιερία: Εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη σήψη στην παραλία του Κορινού

Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής σε παραλία του Κορινού Πιερίας.

Τη σορό, η οποία θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, προκειμένου να ταυτοποιηθεί και να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου, εντόπισε ένας άνδρας, που έκανε μπάνιο στην περιοχή.