Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 -

Ελλάδα



Δόμνα Μιχαηλίδου για κοινωνικό τουρισμό: Δωρεάν διακοπές ή με πολύ χαμηλό κόστος για 300.000 συμπολίτες μας

Στις 18:00, σήμερα ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού περιόδου 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).



Στη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει σε υποστηρικτικές εκδηλώσεις και θα κάνει έναν τελικό γύρο επαφών πριν την ψηφοφορία, την Πέμπτη 6 Ιουνίου.



Από το 2022 γνώριζαν για το μαρτύριο του κοριτσιού στο ξύλινο κλουβί

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη ότι μία 29χρονη κοπέλα ΑμΕΑ ζούσε μέσα σε κλουβί, στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειάς της, στη δημοτική κοινότητα Άμμου στην Καλαμάτα.



Πρόγραμμα τροποποίησης του καιρού εφαρμόζεται στη χώρα μας

 Ο μετεωρολόγος στον τομέα Τροποποίησης Καιρού, Γιώργος Φαραζούλης, μίλησε στον  ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι ψεκάζονται τα σύννεφα, για να μην καταστρέφονται οι καλλιέργειες.

«Η μέθοδος τροποποίησης του καιρού δεν είναι κάτι που έγινε τώρα τελευταία, εφαρμόζεται τα τελευταία 50 χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο», ανέφερε στην αρχή ο μετεωρολόγος.



Προειδοποίηση από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο: «Θα υπάρξει έξαρση σεισμικής δραστηριότητας»

Για τον σεισμό των 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή  ανοιχτά της Κύθνου και ταρακούνησε την Αθήνα μίλησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μια περίοδο σεισμικής έξαρσης,  μετά την περίοδο σεισμικής ύφεσης που βιώνουμε.



ΕΟΔΥ για τη Μαγνησία: Κατανάλωση μόνο εμφιαλωμένου νερού, από σαλμονέλα στο νερό βρύσης η έξαρση γαστρεντερίτιδας

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση στη Μαγνησία κρούει ο ΕΟΔΥ. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού, επιτρέπεται η κατανάλωση μόνο εμφιαλωμένου νερού και εξηγεί ότι η έξαρση γαστρεντερίτιδας προήλθε από σαλμονέλα στο νερό βρύσης.