Στο… ρελαντί η ανανέωση των αθηναϊκών συγκοινωνιών
Υπομονή για ακόμη 9 με 10 χρόνια θα χρειαστεί να κάνουν οι Αθηναίοι μέχρι οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας να προσεγγίσουν τα πρότυπα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών μητροπόλεων!
Υπομονή για ακόμη 9 με 10 χρόνια θα χρειαστεί να κάνουν οι Αθηναίοι μέχρι οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας να προσεγγίσουν τα πρότυπα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών μητροπόλεων!
Οι σταθμοί της Γραμμής 2 του μετρό Αττική, Σταθμός Λαρίσης, Μεταξουργείο, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο θα κλείσουν σήμερα στις 21:40 στο πλαίσιο της διεξαγωγής έργων αντικατάστασης σιδηροτροχιών και εγκατάστασης δικτύου 5G στο μετρό της Αθήνας.
Σαρωτικές αλλαγές στο ποινολόγιο της εφορίας φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, ενσωματώνοντας σημαντικές ελαφρύνσεις για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με βασικότερη το «ψαλίδι» έως και 80% σε πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ χωρίς οφειλή.
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την οδική ασφάλεια στην Αττική τον Απρίλιο του 2026, καθώς καταγράφεται μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, μέσα στον μήνα σημειώθηκαν 461 τροχαία δυστυχήματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 ανθρώπων και τον τραυματισμό 527 ακόμη.
Τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων με ηλεκτρικά πατίνια κρούουν ειδικοί στον τομέα της οδικής ασφάλειας, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά που καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σε κατάσταση μέθης διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν 16χρονος, τα ξημερώματα της Κυριακής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο ανήλικος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου του παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και είναι καλά στην υγεία του.