Πέμπτη 05 Νοεμβρίου 2026 -

Ελλάδα



Αττική: 72 παραβάσεις μετά από ελέγχους της Περιφέρειας σε σχολικά κυλικεία. Πρόστιμα 122.500 ευρώ

Με εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους στα σχολικά κυλικεία και στις επιχειρήσεις τροφίμων που λειτουργούν κοντά σε σχολικές μονάδες, η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το πλέγμα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών, εφαρμόζοντας στην πράξη το δόγμα της μηδενικής ανοχής απέναντι σε παραβάσεις της νομοθεσίας.



Θεσσαλονίκη: Σύλληψη έξι ανηλίκων που χτύπησαν και λήστεψαν 16χρονο

Στη σύλληψη έξι ανηλίκων, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε έναν 16χρονο και του αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.

Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.



Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Μαραθώνιο. Τι ανακοίνωσε η αστυνομία. Βίντεο

Ξεκινούν από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει του 43ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με το σπουδαίο αυτό γεγονός, να συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του πλανήτη, τουλάχιστον για όσους ασχολούνται με τους αγώνες δρόμου.



«Χωρίς μνήμη ποιοι είμαστε; Ιστορία και ταυτότητα στη νέα γενιά»: Συζήτηση με τον Γιώργο Καραμπελιά στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Η ιστορική μνήμη αποτελεί προϋπόθεση για την κατανόηση του παρόντος και τη διαμόρφωση του μέλλοντος. Ένας νέος άνθρωπος που γνωρίζει τις ρίζες του μπορεί να αντιμετωπίσει τον κόσμο με αυτοπεποίθηση, κριτική σκέψη και εξωστρέφεια.



Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσαν ηλικιωμένες παριστάνοντας τους αστυονμικούς. Πώς τους απέσπασαν 60.000 ευρώ

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένους, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, εξιχνιάζοντας δύο περιπτώσεις απάτης με λεία χιλιάδες ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα.



Οι δέκα χώρες με το καλύτερο φαγητό. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις χώρες που προσφέρουν το καλύτερο φαγητό, σύμφωνα με τα βραβεία αναγνωστών Readers’ Choice Awards 2026 του περιοδικού Condé Nast Traveller.