Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026 -

Ελλάδα



Οι δηλώσεις Μπαχτσελί φανερένουν την τουρκική αδιαλλαξία σε ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο

Σταθερά συνεχίζεται η προκλητικότητα της τουρκίας διά στόματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) να στέλνει νέο μήνυμα για το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και τη λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα».



Λήστευε ηλικιωμένες και απέσπασε τιμαλφή άνω των 7.000 ευρώ- Συνελήφθη 26χρονος

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου περιπτώσεις ληστειών εντός εσωτερικών χώρων οικοδομών.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 26χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά εξακολούθηση.



Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 39χρονος – Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις τουρκικές Αρχές

Συνελήφθη 39χρονος στη Θεσσαλονίκη καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από Αρχές της Τουρκίας.



ΟΗΕ: Η Ελλάδα ζητεί πλήρη εφαρμογή των ψηφισμάτων 541 και 550 για το Κυπριακό

Την ανάγκη πλήρους εφαρμογής των ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό υπογράμμισε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τύπου Arria του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με θέμα «Γεφυρώνοντας το χάσμα εφαρμογής: Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας», που δι



Καιρός: Τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, έως 35 βαθμούς η θερμοκρασία – Πρόγνωση από την Αν. Τυράσκη

Έντονη αστάθεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται στα ηπειρωτικά έως και την Παρασκευή, ενώ από το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα ενισχυθούν σημαντικά οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών.



Φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση των e-πληρωμών και τον περιορισμό των αδήλωτων συναλλαγών ζητάει η ΤτΕ

Την παροχή περισσότερων κινήτρων προς τους καταναλωτές, για να συνεχίσουν τις πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα- κυρίως σε κλάδους επιρρεπείς στη φοροδιαφυγή (ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι) προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος, στην έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2026, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή.