Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις τον Μάρτιο σε κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα

Σε 1.167.330 ανήλθαν φέτος τον Μάρτιο οι αφίξεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 2.642.364, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, κατά 3,5% στις αφίξεις και 4,9% στις διανυκτερεύσεις.



2,5 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο έκαναν οι Έλληνες πολίτες

Η οικονομική διευθύντρια (CFO) της AstraZeneca Αραντχάνα Σαρίν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της τόνισε ομολόγησε ότι τα εμβόλια κατά του Covid-19 είναι θανατηφόρα αλλά λέει τώρα, με καθυστέρηση τεσσάρων ετών και μετά από χιλιάδες θανάτους ότι «δεν ήταν πραγματικά δική μας δουλειά να ασχοληθούμε με τα εμβόλια Covid»!



Βορίδης: Διπλωματικό πλεονέκτημα η μη κύρωση των μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε την μη κύρωση των μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών ως διπλωματικό πλεονέκτημα, επικρίνοντας παράλληλα την αντιπολίτευση για τη στάση της και το αίτημά της να προχωρήσει τώρα η σχετική διαδικασία.

Αρχικώς, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, γύρισε πέντε χρόνια πριν, τότε που «εμείς καταψηφίσαμε τη Συμφωνία».



Ναυάγιο Πύλου: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 9 κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 9 κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι για την υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, με το δικαστήριο να δηλώνει αναρμόδιο.

Νωρίτερα οι συνήγοροί τους είχαν υποβάλλει αίτημα για διακοπή της δίκης λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου.



Κρήτη: Συνελήφθη 26χρονος που χτύπησε τη σύντροφό του και κάλεσε το ΕΚΑΒ για βοήθεια

Οι αστυνομικές αρχές, συνέλαβαν έναν 26χρονο στην Κρήτη, ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/5) αφού χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε βοήθεια επειδή αιμορραγούσε.

Στο σημείο στην Κρήτη έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα ενώ κλήθηκε και η αστυνομία.



Διάβημα της Λιβύης για τις ελληνικές έρευνες νοτίως της Κρήτης

Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης που είναι όμως αναγνωρισμένη διεθνώς, απέστειλε διάβημα προε την Ελλάδα σχετικά με τις θαλάσσιες έρευνες από νορβηγικό ερευνητικό σκάφος στα Οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης , θέτοντας θέμα παραβίασης του τουρκολιβυκού Μνημονίου.