Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 -

Ελλάδα



Εστίαση: Πώς η αλυσίδα τριών Ελλήνων μεταναστών «έφαγε» τα fast food

Η Cava δεν είναι η συνηθισμένη αμερικανική αλυσίδα fast food. Αλλωστε, δεν πλασάρεται ως τέτοια. Το 2006, οι τρεις Έλληνες, οι Τεντ Ξενοχρήστος, Άικ Γρηγορόπουλος και Δημήτρης Μοσχοβίτης εγκαινίασαν το εστιατόριο Cava Mezze στο Rockville του Μέριλαντ, με τον Μοσχοβίτη ως executive chef.



Οι e-πληρωμές αποκαλύπτουν φοροδιαφυγή

Η «έκρηξη» ηλεκτρονικών πληρωμών καταγράφεται στις φορολογικές δηλώσεις, με τα στοιχεία από την επεξεργασία τους να αποκαλύπτουν συναλλαγές για καταναλωτικές ανάγκες ύψους 55 δισ. ευρώ για τη χρήση του 2022, ποσό που αντιστοιχεί στο 60% του δηλωθέντος εισοδήματος (περίπου στα 92 δισ. ευρώ).



Ευρωεκλογές 2024: Προβάδισμα πάνω από 15 μονάδες για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» δύο δημοσκοπήσεις

Αμετάβλητο παραμένει το πολιτικό σκηνικό και ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή (31.5.24), η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.



Τιμολόγιο νυχτερινού ρεύματος: Οι αλλαγές και τα οφέλη για τους καταναλωτές

Στις 7 το πρωί, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην ημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου αρχίζει να υποχωρεί καθώς αυξάνεται η συμμετοχή των φωτοβολταϊκών στην κάλυψη του φορτίου, που εκτοπίζει τις ακριβότερες θερμικές μονάδες.



Θεριεύει ο καιρός με 40αρια! Οι 6 περιοχές που θα «ψηθούν» - Αναλυτική πρόγνωση έως και την Τρίτη

Ένα παρατεταμένο κύμα ζέστης αναμένουμε τις επόμενες ημέρες καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει σταδιακά με την ερχόμενη Τρίτη να είναι η πιο ζεστή ημέρα, καθώς η θερμοκρασία κατά τόπους μπορεί να «αγγίξει» ακόμη και τους 40 βαθμούς.



Η στέγαση αυτή την περίοδο «μη οικονομικά προσιτή»: Μας λείπουν περίπου 2 με 7 εκατομμύρια σπίτια, σύμφωνα με μια εκτίμηση

Αν υπήρχε μια λέξη για να περιγράψει συνοπτικά την εικόνα της στέγασης αυτή την περίοδο, αυτή θα ήταν «μη οικονομικά προσιτή».