Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Μενίδι: Επί πέντε ώρες έβλεπε τη μητέρα της με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά - Σε σοκ η κόρη της 40χρονης [βίντεο]

Η γυναικοκτονία στο Μενίδι με θύμα μία γυναίκα 40 ετών και μητέρα δύο παιδιών έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ο εν διαστάσει σύζυγός της δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα με κουζινομάχαιρο στη μέση του δρόμου, όταν εκείνη βγήκε από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά της.



Γιατί αγοράζουμε 50% ακριβότερα τα προϊόντα των πολυεθνικών από τον μέσο Ευρωπαίο - Το πάρτι της κερδοσκοπίας

H απόφαση της κυβέρνησης να "διεθνοποιήσει" το πρόβλημα της ακρίβειας με τον πρωθυπουργό να στέλνει επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να ζητά την ευρωπαϊκή παρέμβαση, επαναφέρει στο προσκήνιο ένα υπαρκτό πρόβλημα που παραμένει άλυτο επί 10ετίες.



Τι θα γίνει αν η Βόρεια Μακεδονία…

Για κάθε ενδεχόμενο προετοιμάζεται η Αθήνα, βάζοντας στο μικροσκόπιο κάθε κίνηση από πλευράς Σκοπίων, έπειτα από την προκλητική επιλογή της νέας προέδρου να αποκαλέσει τη χώρα της «Μακεδονία» κατά την τελετή ορκωμοσίας της.



Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 51 μεταναστών νότια της Γαύδου

Νέα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12.20 το μεσημέρι, για 51 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή 33 χιλιόμετρα νότια της Γαύδου, στην Κρήτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, οι μετανάστες ζήτησαν βοήθεια και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες υπό τον συντονισμό EKΣEΔ. Περισυνελέγησαν από δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας.



Πολυπόθητες...συνταξιοδοτήσεις: Η γενιά των «Βaby Βoomers» αυξάνει τις αιτήσεις – Τι θα γίνει με τα όρια από το 2027 και μετά

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των βασικών δημογραφικών δεικτών καθιστώντας μαραθώνιο δεκαετιών την απόσυρση από τον εργασιακό βίο. Η συζήτηση που έχει ανοίξει σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός την Ελλάδα που επίσης βιώνει το φαινόμενο της πληθυσμιακής κατάρρευσης λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων.



Εκστρατεία ενημέρωσης δικαιωμάτων εργαζομένων και υποχρεώσεων εργοδότη ξεκινά η Επιθεώρηση Εργασίας - Οργάνωση τμήματος και για βία και παρενόχληση

Εκστρατεία ενημέρωσης εργαζομένων και εργοδοτών στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης σε θέματα βίας και παρενόχλησης ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, με πρωταρχικό μέλημα να διαμορφωθούν συνθήκες μηδενικής ανοχής απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.