Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Μεϊμαράκης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Η μνήμη παραμένει άσβεστη και ζωντανή

Στην Παναγία Σουμελά, στη Βέροια όπου χτυπά η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού, τίμησε την Ημέρα μνήμης για τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.



Ο Ερντογάν προκαλεί στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Η 19η Μαΐου επισφράγισε τη νίκη στον εθνικό μας αγώνα

Σε προκλητικούς τόνους ήταν το μήνυμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που στην Τουρκία γιορτάζεται ως ημέρα που ξεκίνησε ο «πόλεμος της Ανεξαρτησίας».



Αγία Βαρβάρα: Φωτογραφίες ντοκουμέντο λίγο πριν από την έκρηξη της χειροβομβίδας

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από την έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα το πρωί της Κυριακής (19.5.24) φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.



Αγρότες: Υπαρκτός ο κίνδυνος εγκατάλειψης καλλιεργειών λένε οι Έλληνες εξαγωγείς

Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών το α’ τρίμηνο του 2024, με την αξία τους να αυξάνεται κατά 5,8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.



Απεργία ΑΔΕΔΥ 21 Μαΐου: Ποιοι συμμετέχουν - Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πανελλαδική απεργία για τις 21 Μαΐου έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έλαβε την απόφαση για νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».



Γιατί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί περιοδεύουν στη Μακεδονία - Οι εθνικιστές στα Σκόπια... ανακατεύουν την τράπουλα

Μήλον της… έριδος έγινε η Μακεδονία από τους πολιτικούς αρχηγούς, μεσούσης της κρίσης που έχει προκληθεί με τους βόρειους γείτονες μας, μετά τις δηλώσεις τόσο της Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του νεοεκλογέντος Πρωθυπουργού Μιτσόσκι.