Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος: Με πληρότητα αναχωρούν τα πλοία – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους

Όπου φύγει φύγει οι εκδρομείς του Πάσχα. Με πληρότητα που αγγίζει το 100% θα αναχωρήσουν και σήμερα τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Αυξημένη ήταν χθες και η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, με τα υπεραστικά λεωφορεία να έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια.



Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Συνολικά 62.244.037 ευρώ θα καταβληθούν σε 60.583 δικαιούχους, από τις 8 έως τις 10 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

   Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:



Περιοδείες για την ακρίβεια οι αρχηγοί, στο «ταμείο» οι πολίτες – «Φωτιά» το πασχαλινό τραπέζι παρά τα μέτρα

Την Μεγάλη Πέμπτη επέλεξαν οι πολιτικοί αρχηγοί για να κάνουν την τελευταία πριν το Πάσχα περιοδεία τους, να ακούσουν προβλήματα και να ανταλλάξουν ευχές με «μυρωδιά» ευρωεκλογών.



Πάσχα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ κατά τη διάρκεια των γιορτών

Αλλαγές πραγματοποιούνται στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς  λόγω του Πάσχα. Τα Μέσα θα κινηθούν με ειδικά προγράμματα δρομολογίων από σήμερα Μεγάλη Παρασκευή ως και την Τετάρτη του Πάσχα, 8 Μαΐου.



Νίσυρος: Προφυλακίστηκε ο φύλακας που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκων

Προσωρινά κρατούμενος, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως, κρίθηκε ο 62χρονος αρχαιοφύλακας του μουσείου στη Νίσυρο και παράγοντας παιδικής ομάδας ποδοσφαίρου του νησιού.

Χτες εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες καθώς φέρεται ότι παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10 έως 15 ετών, δείχνοντάς τους πορνογραφικό υλικό. 



Πανελλαδικές 2024: Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπ.Παιδείας για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των υποψηφίων

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του, γνωστοποιεί τι ισχύει φέτος για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των υποψηφίων στις Πανελλαδικές 2024.