Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στα ρεύματα εξόδου των δύο εθνικών – Γεμίζουν τα πλοία στα λιμάνια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα ρεύματα εξόδου των δύο εθνικών οδών και συγκεκριμένα στο ρεύμα εξόδου της Λεωφόρου Αθηνών από το Παλατάκι έως τον Σκαραμαγκά.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία να αναχωρούν με μεγάλη πληρότητα, όπως επίσης και στα ΚΤΕΛ.



Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο

Στο 10,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,4% τον Μάρτιο 2023 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 10,8% τον Φεβρουάριο 2024. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 492.867 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 47.319 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (8,8%) και κατά 24.176 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2024 (4,7%).



Διάσωση 38 μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου – Μεταφέρονται στα Χανιά

Στη διάσωση 38 μεταναστών και προσφύγων προχώρησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, νότια της Γαύδου οι Αρχές.

Τα 38 άτομα, όλοι άνδρες, διασώθηκαν από το πλήρωμα φορτηγού πλοίου σημαίας Λιβερίας σε απόσταση 17,5 ναυτικών μιλίων νότια της Γαύδου και, στη συνέχεια, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.



Κικίλιας: Αποδείχθηκε περίτρανα και στο Μάτι πως αυτοί που δείχνουν εγκληματική αμέλεια ρισκάρουν τη ζωή των συμπολιτών τους

Με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, συναντήθηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα από τη Δικαιοσύνη, ο οποίος μετατρέπει το έγκλημα του εμπρησμού από πλημμέλημα σε κακούργημα.



Οικογένεια Φύσσα: Μέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

«Μέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους καθώς και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» χαρακτηρίζει την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.



Την Βαρβάκειο Αγορά επισκέφθηκε ο Σ.Κασσελάκης – Συνομίλησε με πολίτες και εμπόρους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (2/5) επισκέφτηκε την Βαρβάκειο Αγορά και συνομίλησε με πολίτες και εμπόρους.

Το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φύγει για την Κέρκυρα, όπου αναμένεται να κάνει Ανάσταση και να δει από κοντά το έθιμο των μπότηδων το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.