Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 -

Ελλάδα



«Αφού δεν έρχεται αυτή, θα πάμε εμείς να τη βρούμε»: Θρήνος και βαρύ κλίμα στο 40ημερο μνημόσυνο για τη Μυρτώ. Φωτογραφίες

Ιδιαιτέρως βαρύ είναι το κλίμα στην Κεφαλονία όπου την Κυριακή τελέστηκε το 40ημερο μνημόσυνο για την 19χρονη Μυρτώ που βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου. «Αφού δεν έρχεται αυτή, θα πάμε εμείς να τη βρούμε», επισημαίνει ο πατέρας της, μην μπορώντας να κρύψει τον πόνο του.



Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 30χρονου που έτρεχε με 209 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Οδό

Ένας 30χρονος οδηγός αυτοκινήτου συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, καθώς κινήθηκε με ταχύτητα 209 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Οδό, στο ύψος του Ευόσμου.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν με ραντάρ να υπερβαίνει κατά πολύ το όριο ταχύτητας των 80 χλμ/ώρα.



Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει του νέο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας. Η ανάρτησή του

Την ημερομηνία που ανακοινώνει το νέο του κόμμα έκανε γνωστή, το πρωί της Δευτέρας, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Ούτε νωρίς ούτε αργά. Τώρα είναι η ώρα», αναφέρεται στο βίντεο-ανάρτηση που έχει ποδοσφαιρικό «άρωμα».



Νέο σύστημα ανάλυσης δεδομένων και «βαθμολόγησης» του φορολογούμενου, θα δημιουργείται ένα οικονομικό προφίλ

Ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, για να εντοπίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια ποιοι φορολογούμενοι αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν και ποιοι διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα αλλά αποφεύγουν συστηματικά την εξόφληση των χρεών τους, προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσ



Επιχείρηση του ελληνικού FBI στην Κρήτη: Εγκληματική οργάνωση στα Βορίζια κατέστρεφε χωράφια και εισέπραττε παράνομες επιδοτήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης της ΔΑΟΕ, για την εξάρθρωση στα Βορίζια εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας εμπλέκονται κατά περίπτωση σε υποθέσεις εκβίασης, εμπρησμού, φθορών, καθώς και απατών σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Σαν σήμερα 18 Μαΐου: Η μάχη στα Δολιανά που έκανε γνωστό τον Νικηταρά ως «Τουρκοφάγο»

Στις 18 Μαΐου 1821, στα Δολιανά της Κυνουρίας, ο Νικηταράς βρέθηκε απέναντι σε ισχυρότερες οθωμανικές δυνάμεις και κατάφερε να τις αποκρούσει. Η μάχη έγινε ένα από τα επεισόδια που ενίσχυσαν τη φήμη του στα πρώτα βήματα της Ελληνικής Επανάστασης και συνδέθηκε με το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος», με το οποίο πέρασε στη λαϊκή μνήμη.