Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Εξαιρετικά απίθανη η παράταση για τις δηλώσεις διαμηνύει ο Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων



Το μήνυμα ότι θα είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρξει και νέα παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων έστειλε το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Τσαβδάρης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Τσαβδάρης αφού διαβεβαίωσε ότι το σύστημα TAXIS μπορεί να δεχθεί μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και λήγει η προθεσμία, τις περίπου 1 εκατομμύριο δηλώσεις που εκκρεμμούν, εμφανίστηκε προβληματισμένος ως προς το γιατί υπάρχει αυτή η διστακτικότητα στην υποβολή δηλώσεων.

«Μας προβληματίζει πάρα πολύ το θέμα το γιατί οι φορολογούμενοι δεν υποβάλουν δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά της απροθυμίας των φορολογουμένων είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσαβδάρης όσον αφορά τον ρυθμό υποβολής δηλώσεων την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα υποβλήθηκαν 118.000 δηλώσεις, την Τρίτη 105.000, την Τετάρτη 104.000, την Πέμπτη 96.000 και την Παρασκευή 83.000 «και αυτά είναι κάτω από το μισό της δυναμικής του συστήματος» παρατήρησε ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ερωτηθείς τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγκαιρη υποβολή δηλώσεων ο κ. Τσαβδάρης απηύθυνε αρχικά κάλεσμα στους φορολογούμενους «να κάνουν μια προσπάθεια» προσθέτοντας πως «δεν εξετάζουμε πώς θα χάσουμε τη μάχη, πάμε να κερδίσουμε τη μάχη» αν και εκτίμησε ότι το πιθανότερο είναι να υπάρξουν πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του TAXIS είναι:

• Μέχρι τις 9:30 το πρωί

• Από τις 14:00 μέχρι τις 17:00

• Μετά τις 21:30 το βράδυ