Πέμπτη 05 Νοεμβρίου 2026 -

Ελλάδα



Περισσότερα από 200 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν στο τελωνείο του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βίντεο

Δηλωμένα ως ρούχα με προέλευση την Ταϊλάνδη ήταν πάνω από 200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκαν στο τελωνείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».



Τι θα συμβεί με τον ΕΝΦΙΑ και τα πρόστιμα για καθυστερημένες τροποποιήσεις στο Ε9 από το 2014 έως το 2026

Σε διορθώσεις λαθών και παραλείψεων, στην περιουσιακή τους εικόνα στοΕ9 από το 2014 και μετά, χωρίς μάλιστα να πληρώσουν αναδρομικό ΕΝΦΙΑ και πρόστιμα, θα μπορούν να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να αποτυπωθεί ορθά η περιουσία τους στο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ), που πρόκειται να ενεργοποι



Η 35χρονη φέρεται να επισκεπτόταν συστηματικά νοσοκομεία με παιδοογκολογικές κλινικές, αναζητώντας οικογένειες ανήλικων ασθενών.

Με την απολογία του προέδρου της ΜΚΟ, κάτω από την οποία φέρεται να οργανώθηκαν οι απάτες με τους εράνους, ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών των έξι βασικών κατηγορουμένων.

Ο 37χρονος καλείται από τις Αρμόδιες Αρχές να δώσει εξηγήσεις που αφορούν τη διαχείριση των χρημάτων που προήλθαν από εράνους και δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.



Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσσηνία: Πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες της Ελλάδας σε τρόφιμα

Υδροπονική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας ντομάτας στην Οιχαλία Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή.

Πρόκειται για μια σύγχρονη θερμοκηπιακή εγκατάσταση, η οποία ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν τον πλήρη έλεγχο των κλιματικών συνθηκών στον χώρο καλλιέργειας.



Η Επιτροπή ζητά από την Άγκυρα σαφή δέσμευση για σχέσεις καλής γειτονίας και για την ειρηνική επίλυση των διαφορών, με προσφυγή, αν χρειαστεί, στο Διεθνές Δικαστήριο

«Εάν η Τουρκία παρέμβει, θα πολεμήσουμε»: Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Γεραπετρίτης, δήλωσε αυτό σε κοινοβουλευτική επιτροπή και όπως μεταδίδουν φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα και προχωρούν παραπέρα αυξάνοντας την ένταση, καθώς σημειώνουν πως:



«Είναι παράνομο, ατεκμήριωτο και χωρίς να παράγει έννομα αποτελέσματα»: Η Ελλάδα έστειλε στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό Μνημόνιο

Η Αθήνα κατέθεσε επίσημη επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2026, μέσω της Μόνιμης Αντιπροσώπου της πρέσβεως Αγλαΐας Μπαλτά, αποδομώντας πλήρως τη φερόμενη κύρωση του Τουρκολιβυκού Μνημονίου του 2019 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης.