Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026 -

Ελλάδα



Αυστηροποιείται το πλαίσιο για την παράνομη αλιεία. Τι φέρνει το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αλλαγές στο καθεστώς ελέγχου της αλιείας, με αυστηρότερες κυρώσεις, δυνατότητα άμεσης ακινητοποίησης σκαφών, κατασχέσεις αλιευμάτων και εξοπλισμού αλλά και ένα νέο «ποινολόγιο» με μόρια για τις σοβαρές παραβάσεις, φέρνουν οι διατάξεις του υπό διαβούλευση πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Οι αλλαγές καθορίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο προμηθευτής πριν φτάσει στο μέτρο της απενεργοποίησης του μετρητή

Νέοι κανόνες ισχύουν για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν απλήρωτους τους λογαριασμούς τους, καθώς τροποποιείται το πλαίσιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την αλλαγή παρόχου.



Χίος: Φωτιά στην περιοχή Βίκι. Μήνυμα 112. Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Σήμα για πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βίκι, στα βόρεια της Χίου, έλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου λίγο μετά τις 11.00 το πρωί.

Κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 13ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.



Η Άγκυρα παρακολουθεί πολύ στενά την ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ

Οι μαζικές παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας, πλέον δείχνουν ότι η Άγκυρα πήρε απόφαση να σηκώσει τους τόνους.

Έτσι κατασκοπευτικό CN-235 και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) σάρωσαν όλο το Αιγαίο.



Συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για αγορά φρεγατών: Ποιες είναι οι Bergamini και πως αναβαθμίζουν περαιτέρω το Πολεμικό Ναυτικό. Βίντεο

Η Ελλάδα προχωρά στην απόκτηση δύο ιταλικών φρεγατών FREMM κλάσης Bergamini, με τις υπογραφές να προγραμματίζονται για τις 8 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη. Η «Carlo Bergamini» αναμένεται να περάσει στο Πολεμικό Ναυτικό το πρώτο εξάμηνο του 2028 και η «Virginio Fasan» το πρώτο εξάμηνο του 2029.



Πρωθυπουργός από Μετρό Θεσσαλονίκης: «Το είπαμε και το κάναμε. Η Ελλάδα κάνει μεγάλα βήματα μπροστά». Βίντεο

Νέο κεφάλαιο ανοίγει για το μετρό Θεσσαλονίκης, με την επέκταση προς την Καλαμαριά.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.