Πέμπτη 16 Απριλίου 2026 -

Ελλάδα



Από 24 έως 27 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου. Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Τις ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις του Μαΐου 2026 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ, οι οποίες ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Αναλυτική η καταβολή θα γίνει ως εξής:



Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή για τον αφθώδη πυρετό με κτηνοτρόφους και τυροκόμους της Λέσβου

Σε επείγουσα σύσκεψη καλεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΜαργαρίτης Σχοινάς, τους εκπροσώπους κτηνοτρόφων και τυροκόμων της Λέσβου, με αντικείμενο την εξέλιξη της κατάστασης λόγω των κρουσμάτων αφθώδους πυρετού.



Κρήτη - Ρέθυμνο: Τρία άτομα συνελήφθησαν για κατοχή κοκαΐνης και κάνναβης

Στη σύλληψη τριών ατόμων, ενός 19χρονου και δύο 22χρονων κοριτσιών, προχώρησαν οι αστυνομικοί στο Ρέθυμνο, όταν διαπιστώθηκε ότι κατείχαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.



Κρήτη - Ηράκλειο: 30χρονος Αιγύπτιος λήστεψε γυναίκα με την απειλή μαχαιριού

Ένας 30χρονος Αιγύπτιος στο Ηράκλειο Κρήτης απείλησε γυναίκα που περπατούσε στον δρόμο με μαχαίρι, προκειμένου να την ληστέψει.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες. Από τα στοιχεία που προέκυψαν, ο δράστης φαίνεται πως είχε αποδράσει ανήμερα του Πάσχα από τις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά.



Κρήτη - Χανιά: Οδηγός τα παραβίασε όλα. Πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε πεζοδρόμιο, ράμπα αναπήρων και διάδρομο τυφλών. Φωτογραφία

Ρεκόρ παραβάσεων έκανε με ένα μόνο του παρκάρισμα οδηγός στα Χανιά.

 

Ο οδηγός άφησε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζοδρόμιο, ράμπα αναπήρων και διάδρομο τυφλών, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Το περιστατικό σημειώθηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο πεζοδρόμιο, επί της 1866.

 



Δόμνα Μιχαηλίδου: Το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» θα καλύπτει όλη την Ελλάδα

«Στις 24/4 θα ανοίξει το πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς“, το οποίο θα καλύπτει όλη την Ελλάδα, προσφέρει αυξημένη αμοιβή στις νταντάδες (500 ευρώ ανά παιδί, έως τρία παιδιά) και διευρύνει τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τις μητέρες (φοιτήτριες, άνεργες, τρίτεκνες και πολύτεκνες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια)», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου.