Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επιπλέον 10 λεπτά του ευρώ θα αυξηθούν οι τιμές στα καύσιμα, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της ιδιαίτερης επιμονής της Ευρωπαικής Ένωσης σε αυτό το ζήτημα.

Η νέα νομοθεσία της τιμολόγησης των ρύπων των καυσίμων στις οδικές μεταφορές και τη θέρμανση (ETS2) αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2027, οδηγώντας σε άνοδο τις τιμές τους.



Η τρελή πορεία ενός τζιπ που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Κυψέλη

Πανικό και τρόμο στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε την Τρίτη το απόγευμα ένας 36χρονος Αλβανός, που χτύπησε με το τζιπ του δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα επί της οδού Κεφαλληνίας  στην περιοχή της Κυψέλης.



EBRD: Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2,3% το 2024 και το 2,6% το 2025

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από το 2% πέρυσι στο 2,3% εφέτος και στο 2,6% το 2025 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), σημειώνοντας ότι, συνολικά, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν θετικές.



Πανελλαδική κινητοποίηση των Υγειονομικών την Πέμπτη 16 Μαΐου – Συγκέντρωση στην Αθήνα

Με αίτημα την απόσυρση διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαΐου.



Κ. Χατζηδάκης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για «πάγωμα» επιτοκίων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

Την άμεση αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε το «σοκ» που υπέστησαν εκατοντάδες οφειλέτες της Εφορίας οι οποίοι επιχειρώντας να ρυθμίσουν τα χρέη τους από τον ΕΝΦΙΑ και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις με την πάγια ρύθμιση, διαπίστωσαν ότι έπρεπε να καταβάλλουν ετήσιο επιτόκιο έως 8,18%, καθώς έληξε το καθεστώς προστασίας που ίσχυε από το Νοέμβριο του 2022.



Στην Κατερίνη σήμερα ο Ν. Δένδιας ως συντονιστής της ΝΔ για τις ευρωεκλογές στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 15 Μαΐου, την Κατερίνη.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται από τον κ. Δένδια με την ιδιότητα του συντονιστή της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.