Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Μπορέλ



Μπορέλ: Εάν το Ισραήλ συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ασκήσει πίεση στη σχέση του με την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί το Ισραήλ να τερματίσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Ράφα αναφέρει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνοντας ότι αυτή η ενέργεια διακόπτει περαιτέρω τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και οδηγεί σε περισσότερους εσωτερικούς εκτοπισμούς, έκθεση σε λιμό και ανθρώπινο πόνο.



Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία, λέει ο Μπορέλ

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να στείλουν τα αντιπυραυλικά τους συστήματα, για να ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας, καθώς η Ρωσία σφυροκοπά τις πόλεις της», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί απλά να βασιστεί στις ΗΠΑ ότι θα βοηθήσουν το Κίεβο.



Ζοζέπ Μπορέλ: «Δεν βοηθάμε τους Ουκρανούς επειδή τους αγαπάμε αλλά για να μην χάσουν οι ΗΠΑ την ηγεμονία τους»

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Ένωσης σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση με την  δήλωσή του στο CNN πως η υποστήριξη των δυτικών χωρών στην Ουκρανία υπάρχει γιατί «οι Δυτικοί αγαπούν τους Ουκρανούς αλλά επειδή αν κερδίσει η Ρωσία θα χάσουν οι ΗΠΑ την θέση τους ως παγκόσμιου παίκτη».



Να χρησιμοποιηθούν έσοδα από «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να αγοραστούν όπλα για την Ουκρανία, ζητά ο Μπορέλ

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα ότι θα προτείνει να χρησιμοποιήσει η ΕΕ το 90% των εσόδων από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, που έχουν παγώσει στην Ευρώπη, για να αγοράσει όπλα για την Ουκρανία μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης.



Μπορέλ: Το Ισραήλ προκαλεί λιμό στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ προκαλεί λιμό στη Λωρίδα της Γάζας και χρησιμοποιεί την πείνα ως πολεμικό όπλο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, μια κατηγορία που απέρριψε αμέσως ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.



Μπορέλ: Το ΝΑΤΟ δεν είναι μία στρατιωτική συμμαχία α λα καρτ

Το ΝΑΤΟ δεν είναι μία στρατιωτική συμμαχία α λα καρτ που λειτουργεί ανάλογα με τη διάθεση που μπορεί να έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών ανάπτυξης στις Βρυξέλλες.