Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Λωζάνη



Ανοίγει απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης ο Ερντογάν

Εντολή να ανοίξουν και να δοθούν στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγγραφα της συνθήκης της Λωζάνης έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως αποκαλύπτει η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».



Εντολή «βόμβα» Ερντογάν

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, άρχισε και η προπαγάνδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ο «σουλτάνος» έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης.



Σταϊνμάγερ: Αδιαμφισβήτητη η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάνης

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.



Ανησυχούν τον Μητσοτάκη οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Λωζάνη

Την ανησυχία του για τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λοζάνης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις που είχε σήμερα στη Σόφια με τον πρόεδρο της χώρας Ρόσεν Πλεβνιέλεφ, και τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.



Λωζάνη: Ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα με μισθό 2.000 ευρώ για όλους τους πολίτες

Το θέμα του ενιαίου μισθού στην Ελβετία συζητείται εδώ και αρκετό καιρό, και μάλιστα πρόκειται να μπει σε δημοψήφισμα μέσα στον Ιούνιο. Όμως οι αρχές της Λωζάνης έσπευσαν να ξεκινήσουν την πιλοτική δοκιμασία της πρωτοποριακής αυτής ιδέας, καθιερώνοντας έναν ενιαίο μισθό σε όλους τους δημότες της πόλης, και μάλιστα ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους.