Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

La Repubblica



Qatargate - La Repubblica: Συνελήφθη ο Bέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα συνελήφθη πριν από λίγο στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σήμερα το πρωί ο Ταραμπέλα είχε ανακριθεί από τους Βέλγouς εισαγγελείς σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς Κατάργκεϊτ και αμέσως μετά αποφασίσθηκε η μεταφορά του στην φυλακή.



La Repubblica: Η Μέρκελ "σε πειρασμό" να αντικαταστήσει τον Σόιμπλε

Σύμφωνα με ανάλυση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει μπει «σε πειρασμό» να αντικαταστήσει μετεκλογικά τον νυν υπουργό Οικονομικών της, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

 



La Repubblica: Ο Γιούνκερ μπορεί να παραιτηθεί τον Μάρτιο

«Ο Γιούνκερ μπορεί να παραιτηθεί τον Μάρτιο, λόγω της περιορισμένης φιλοδοξίας των κυβερνήσεων», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Αλμπέρτο Ντ΄Αρτζένιο, «η καθοριστική μάχη θα δοθεί τον Μάρτιο», όταν ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στις Βρυξέλλες ή θα παραιτηθεί.



La Repubblica: Η ιστορία και η αξιοπρέπεια της Ελλάδας δεν πωλούνται

Στην απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να απορριφθεί το αίτημα του οίκου υψηλής ραπτικής Gucci για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη αφιερώνει σήμερα άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.



La Repubblica: Περιορίζονται οι ελπίδες για συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου

«Το ΔΝΤ εκπλήσσει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες περικοπές», είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου της εφημερίδας La Repubblica.



La Repubblica: Μπροστά στο ίδιο έργο και πάλι Ελλάδα - δανειστές

Στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές, αναφέρεται σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».